A rovat kizárólagos támogatója

Asha első születésnapja

Dátum: 2014. február 14.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Pénteken lesz az elefántborjú születésnapja. Díjmentes belépés a gyermekeknek péntektől vasárnapig. Az elefántborjút és az anyaállatot 2014. február 14-én pénteken, 10:30-kor köszöntjük fel az elefántok kifutójánál.

Február 14-én pénteken ünnepli első születésnapját Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykertben született népszerű elefántborjú. Az ifjú ormányost délelőtt, fél 11-kor köszöntik majd fel. Azért, hogy minél többen meglátogathassák a szülinapos kiselefántot, az Állatkertben nemcsak pénteken, hanem szombaton és vasárnap is díjmentes lesz a belépés a 14 éven aluli gyermekek számára.

Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik legnépszerűbb lakójának számító elefántborjú a héten tölti be első életévet. A születésnap február 14-én, pénteken lesz, a kiselefántot délelőtt fél tizenegykor köszöntik majd fel az Állatkert munkatársai. A tervek szerint nemcsak Asha, hanem az anyaállat, Angele is kap majd tortát, amelyet természetesen kifejezetten az elefántok igényei szerint készítenek el.

A születésnaphoz kapcsolódóan pénteken, valamint az azt követő hétvégén, tehát szombaton és vasárnap is díjmentes belépést biztosít az Állatkert a 14 éven aluli gyermekek számára. Emellett mindhárom nap arcfestéssel, kézműves foglalkozással és egyéb programokkal várják a családokat az új elefántcsarnokban. Az Állatkert munkatársai arra buzdítják a gyerekeket, hogy rajzoljanak a születésnapos kiselefántnak. A gyermekrajzokat később ki is állítják majd a városligeti intézményben.

Mint ismeretes, a Fővárosi Állat- és Növénykertben – több mint öt évtizednyi szünet után – 2013. február 14-én született elefántborjú. A nőstény állat – egy a közönség körében meghirdetett szavazás nyomán – az Asha nevet kapta. Szülei közül a 12 esztendős Angele 2010 óta, Assam, a 13 éves elefántbika pedig 2009 óta él Budapesten. Az Állatkert történetében egyébként Asha a hatodik kiselefánt, korábban 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban és 1961-ben volt szaporulat az ormányosoknál.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás