A rovat kizárólagos támogatója

Bálnák a Parlamentnél – sajtótájékoztató hatalmas installációval a műanyagszennyezés felszámolásáért

Dátum: 2019. július 09.

Helyszín: Parlament előtti tér, Kossuth tér

A Greenpeace a műanyagmentes júliushoz kapcsolódva életnagyságú hulladékszobrokat állít fel a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezés hatalmas, mindenkit érintő problémájára.

A látványos installációnál július 9-én, kedden 9:30-kor sajtótájékoztatót tartunk. Az installáció kedden 12 óráig lesz látható a Kossuth téren, majd 10.-én szerdán, a Deák Ferenc téri templom előtt reggel 9 és este 8 óra között.

A bálnákat ábrázoló szobrok Európa több országában ki voltak már állítva, most két napig Budapesten is láthatóak lesznek. A három, illetve hat méteres cetek egy szeméttengerből emelkednek majd ki, mely az utolsó darabig valódi, tengerpartról összegyűjtött szemetet tartalmaz. A szemét 80%-a itthon is ismert nagyvállalatoktól származik.

A sajtótájékoztatón ismertetjük, hogy mik lennének itthon a legszükségesebb lépések a műanyagszennyezés felszámolására egyéni és rendszerszinten egyaránt. Több ország tett már hatékony lépéseket a műanyagszennyezés ellen, Románia után Ausztria is a napokban tiltotta be az egyszer használatos műanyag zacskókat. Hazánkban azonban továbbra sincs érdemi döntés a műanyagáradat megállítására, pedig közel 200 ezer ember támogatta a Greenpeace petícióját a műanyag zacskók betiltásáért.

A sajtótájékoztatón fotók és videók készíthetőek az installációról, és interjút ad Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője.

Részvételi szándékukat kérem, jelezzék e-mailben a reka.hunyadi@greenpeace.org címen.

További információ:

HUNYADI Réka
kommunikációs vezető
Greenpeace Magyarország
Mobil: +36 20 525 3500

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás