A rovat kizárólagos támogatója

Bringás metrópótló kampányt indít a Kerékpárosklub a 3-as metró vonalán

Dátum: 2017. november 06.

Helyszín: BP. Gyöngyösi utcai metróállomás

A Magyar Kerékpárosklub hétfőn reggel indítja el a 3-as metró lezárásához kapcsolódó Metrópótló kampányát, ami bringás reggelivel és sajtótájékoztatóval startol a lezárt Gyöngyösi utcai metróállomásnál.

Időpont: 2017.11.06. 8-9:00. Sajtótájékoztató és közös tekerés indulása 8:30-kor.
Helyszín: Váci út – Gyöngyösi utca metrópótló buszmegálló (Duna Plaza előtti kerékpárút)

A Magyar Kerékpárosklubnál úgy gondoljuk, hogy a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak a megfelelő útvonalak is. Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák köti össze és kerüli el a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a MOL Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni.

A Kerékpárosklub Budapesti Közlekedési Központhoz eljuttatott javaslatai hatására több kerékpárosbarát fejlesztés is kezdődött az érintett területen. Bringás utastájékoztatással is készül a Kerékpárosklub. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

Már elérhető honlapunk, amin térképen is tanulmányozhatóak az ajánlott útvonalak, és hétfőig útvonalmagyarázó videók is felkerülnek: http://metropotlo.hu

Később kezdő bringásoknak szánt eseményeket is meghirdetünk.

További információ: Halász Áron Magyar Kerékpárosklub sajtó +3620 5267794 halasz.aron@kerekparosklub.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás