A rovat kizárólagos támogatója

Budakeszi Kalandpark Tanösvény ünnepélyes átadója

Dátum: 2016. április 22.

Helyszín: Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött Magyarország első kalandparkba épített tanösvénye, ahol a látogatók nem csak ügyességüket próbálhatják ki, de játszva tanulhatnak a hazánkban élő madarakról, és fafajtákról is.

A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, szemléltetve 8 mesterséges költőládát is. Meg tudod mondani, mekkora egy nagy tarkaharkály nyelve? Láttál már madarat szitálni? Tudtad, hogy a somból finom lekvárt is lehet készíteni? Vajon honnan kapta a nevét a macskabagoly? Hány évig él egy sarki csér? Ha szeretnél választ találni ezekre és még sok hasonló érdekes kérdésre, akkor gyere és járd végig a Kalandpark különleges tanösvényeit!

Pele pálya (140 cm alatti gyerekeknek): – Pele Pali történetén keresztül mutatjuk be a gyerekeknek a madarak fészkelési szokásait – a pelék ügyességével másznak a gyerekek a pályán és követik Pele Pali útját, aki új otthont keres magának – a pálya nem csak a gyerekek mászó technikáját erősíti, hanem a játékos feladatok révén fejleszti a figyelmüket és bővíti az ismeretüket

Sólyom pálya (nagyobbaknak, felnőtteknek): – 15 tábla vezeti be a kalandozókat a madarak rejtett világába – elgondolkodtató és érdekes kérdésekre kereshetjük a választ minden egyes állomáson – megtapasztalhatjuk, hogy milyen lehet a madarak élete a lombkorona magasságában – feltárja előttünk a madarak világát és a figyelmünket a körülöttünk lévő tollas barátainkra irányítja

Családoddal együtt szeretettel várunk az ünnepélyes átadóra 2016. április 22-én, pénteken 10:00 órára, a Budakeszi Kalandparkba, ahol a tanösvényeken testközelből is megismerkedhetsz a levegők szárnyas uraival, és titkos életük minden apró csodájával.

Részvételi szándékodat kérjük a jalo.viki@bkvp.hu címen jelezd felénk, hogy megfelelő mennyiségű felszerelést tudjunk előkészíteni a kalandozáshoz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás