A rovat kizárólagos támogatója

Csepel Napja: tanösvény avató

Dátum: 2013. július 18.

Helyszín: Csepel Akácfa utca

Felhívjuk szíves figyelmüket a 2013. július 18-án 13.00 órától kezdődő parkerdő átadásra. A fejlesztést a Pilisi Parkerdő Zrt. az önkormányzat teljeskörű anyagi támogatásával tudta végrehajtani.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a 2013. július 18-án (csütörtök), Csepel Napja alkalmából szervezett rendezvényeire. A nap programja:

• 13:00 óra: az Akácfa utcai kiserdő – tornapálya és tanösvény szalagátvágással egybekötött átadása.
Helyszín: Akácfa utcai kiserdő, tornapálya és tanösvény induló állomása (bejárat az Akácfa utca felől)
BESZÉDET MOND:
• Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter
• Németh Szilárd, Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő
• Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója

• 14:30 óra: a Tamariska-dombi díszkapu ünnepélyes avatása

• 15.00 óra: a Kis-dunai ligeti díszkapu ünnepélyes avatása

• 17.45 óra: Babaszépségverseny eredményhirdetése, az ajándékokat Németh Szilárd polgármester adja át.
Helyszín: Szent Imre tér

• 19.00 óra: Bikini koncert
Helyszín: Szent Imre tér

Csepel napjára újjászületett kerületünk három, régóta méltatlanul elhanyagolt kirándulóhelye, Csepel Önkormányzatának 24 millió forintos beruházásával.
Tornapálya és tanösvény épült az újjávarázsolt Akácfa utcai kiserdőben
Az Akácfa utcai kiserdőt több tonna szeméttől tisztítottuk meg és építettük újjá a csepeli polgárok örömére. A Pilisi Parkerdő közreműködésével a 13 hektáros erdő természeti szépségeit megőrizve kikapcsolódásra és sportolásra alkalmas pihenőligetet alakítottunk ki. Az erdőt körülölelő sétautak mentén 19 állomásos tornapályán mérettethetik meg magukat a mozgásszerető gyerekek, felnőttek és örökifjú idősebbek. Pihenőpadok és két tűzrakó hely várja a családi és baráti piknikek kedvelőit. Az igényesen kiállított tanösvényi információs táblákon számos érdekesség olvasható az erdő természeti értékeiről, legyen az a névadó fehér akác vagy a különleges termésű szívlevelű szivarfa.

Míves díszkapu őrzi a Tamariska-domb nyugalmát
A Tamariska-domb bekerítésével újabb rendezett és biztonságos kirándulóparkkal gyarapodott Csepel. A park napkeltétől napnyugtáig várja a kikapcsolódni vágyókat. Álljon meg egy percre és csodálja meg a míves, természetbe hívogató főkaput.

Budapest természeti gyöngyszeme a Kis-dunai Liget
A közkedvelt pihenőpark új, impozáns főkaput kapott. A hajóorrt ábrázoló kapu immár szélesre tárva várja a családi sétára és pihenésre vágyókat. Az öböl és környéke mind a mai napig őrzi a Duna egykori folyóágának egyedi növényvilágát. Különleges természeti értékeink a nád, a gyékény, a vízi harmatkása vagy az álló úszóláp mely a folyóágak közül itt talált talán utolsóként menedéket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás