A rovat kizárólagos támogatója

Előadás a Bolíviai Földanya törvényről

Dátum: 2017. június 08.

Helyszín: Budapest, Horánszky u. 20

A Párbeszéd Háza Visszatérés a Földanyához címmel előadást szervez a Bolíviai Földanya törvényről, melyre szeretettel meghívjuk. Bolívia többnemzetiségű törvényhozása 2010-ben hagyta jóvá a Földanya jogairól szóló törvényt, mely elsőként a világon, az élőlények szoros és kölcsönös függésben álló organikus kapcsolatrendszerének fogja fel a Földet, és jogi személyiségnek tekinti.

A törvény szemléletmódjának egyedülálló sajátossága az, hogy az emberi közösségeket e kapcsolatrendszer részeként kezeli, nem a természet fölött álló entitásoknak. A kezdeményezés eredeti: a törvény azt üzeni, hogy ha meg akarjuk óvni a Föld integritását, a természethez (még) közel álló népek kultúrájából kell kiindulnunk gondolkodásunkban. A hasonló európai és észak-amerikai jogi kezdeményezéseket, és a sürgető környezeti válságot tekintve az előadások aktualitása aligha vitatható.

Előadó: Prof. dr. Manuel Hurtado Duran SJ (Bolíviai Katolikus Egyetem, Cochabamba)
Az előadás angol nyelven hangzik el, magyar tolmácsolással.
Az előadás tartalma:
• a Földanya jogairól szóló törvény ismertetése
• a törvény keletkezése
• a törvény indián kulturális és szociális háttere
• kritikák és kihívások • teológiai és interkulturális reflexiók

Az előadás a Párbeszéd Házában kerül megrendezésre (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)
2017. június 8-án, csütörtökön,18:30-kor.

A rendezvény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Amennyiben van rá mód, kérem terjesszék a felületeiken, hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenetünk. Reméljük az Önök munkatársai és diákjai szívesen vesznek részt programunkon. 

További információkat a Párbeszéd Háza honlapján ide kattintva talál. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ocskó Judit

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás