A rovat kizárólagos támogatója

Földtudományi civil szervezetek közössége alakul – sajtóreggeli

Dátum: 2014. november 08.

Helyszín: Budapest, Stefánia út 14

Tisztelettel meghívjuk Önt a Földtudományi Civil Szervezetek Közösségének (FöCiK) megalakulása, valamint a Földtudományos Forgatag interaktív kiállítás alkalmából szervezett SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA.

A 2014. évi Földtudományos Forgatagot szervező Magyarhoni Földtani Társulat (MhFT), a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet (MFGI), a Magyar Geofizikusok Egyesülete (MGE), a Magyar Természettudományi Társulat (MTT), valamint a Földtudományi Civil Szervezetek Közösségét létrehozó szervezetek (FöCiK) tisztelettel meghívják a sajtó képviselőit
2014. november 8-án, 9.00 órakor,  a Magyar Földtani és Geofizikai Intézetben (1143 Budapest, Stefánia út 14.) tartandó sajtótájékoztatójukra.

Interjút a helyszínen készséggel ad

Dr. Baksa Csaba (MhFT elnök),
Dr. Fancsik Tamás (MGE elnök és MFGI igazgató),
valamint Dr. Tardy János (MTT ügyvezető elnök).

A földtudományok területén tevékenykedő kilenc tudományos és műszaki civil szervezet, közösen vallott céljaik elérése érdekében tudás- és érdekközösség megalapítását határozták el. A kezdeményező szervezetek sok évtizedes, illetve évszázados múlttal és folyamatos tudományos tevékenységgel bíró földtudományi egyesületek és társaságok. A sajtótájékoztatón bemutatkoznak az alapító szervezetek és beszélnek a Földtudományi Civil Szervezetek Közössége terveiről.

A rendezvénynek a Lechner Ödön tervezte Magyar Földtani és Geofizikai Intézet Stefánia úti épülete ad otthont, ahol 2014. november 8-9-én immár hatodik alkalommal rendezik meg a Földtudományos Forgatagot. A kétnapos szellemi kalandozáson bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink. A látogatók megismerkedhetnek többek között ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel. Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be. A kisebbeket Afrika bemutató, ősmaradványfestés, geojátszóház és rengeteg izgalmas élmény várja.

A sajtótájékoztatón szerény reggelivel fogadjuk az újságíró kollégákat, majd körbevezetjük az érdeklődőket a Földtudományos Forgatag helyszínein. Szeretettel várjuk!

További információ: Sziráki Mariann, +36/30-268-1160, sziraki.mariann@mfgi.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás