A rovat kizárólagos támogatója

Gyűjts szelektíven gyermekeiddel gyermekeidért!

Dátum: 2013. április 21.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Tisztelettel meghívom a „Gyűjts Szelektíven Gyermekeiddel Gyermekeidért” c. programunk országos beindítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatóra.

Helyszín: Fővárosi Állat és Növénykert, szelektív udvar, a főbejárattal szemben, a tó, és a pingvinek között.
Ideje: 2013. április 21. Vasárnap 11,00
Téma: „Gyűjts szelektíven gyermekeiddel gyermekeidért!”

Tartja:
Makai Ferenc, ÖTHÉT egyesület elnöke; Tóth Endre Green Energy kft ügyvezető igazgató, Makai István RPT elnöke, az FCŐ elnöke

Az ÖTHÉT Egyesület a Green Energy kft, és a Roma Polgári Tömörülés egy közös komplex szelektív hulladékgyűjtési, fenntartható fejlődési oktatási programot vezet iskolák, óvodák és közintézmények számára. Elsődleges feladatunk a résztvevők (diákok, szülők, pedagógusok) környezettudatosságának, társadalmi felelősségvállalásának növelése. A „Pingvin” program keretein belül szelektíven gyűjthető hulladékfajták a következők: papír, PET palack, műanyag palack, fém, üveg.

A program amellett, hogy egy tudatos és felelősségteljes gondolkodásmódot közvetít, számos egyéb kézzel fogható eredményt biztosít az intézmények számára. Egyrészt a partner intézmények a gyűjtött hulladékból anyagi forráshoz juthatnak. Másrészt programba való belépéssel jelentősen tudják csökkenteni a hulladék mennyiségét, ezáltal a szemétszállítás költsége is kevesebb lesz, ami a fenntartók számára költségmegtakarításhoz vezet. Mint minden kezdeményezésnek, úgy e kezdeményezésnek is fontos célja, hogy minden társadalmi csoportot elérjen. Mivel mozgalmunk a sérült gyermekek bevonását is fontosnak tartja, ezért már eddig is tettünk lépéseket az ő bevonásukra.(Vakok Általános Iskolája, óvodája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Diákotthona és Gyermekotthona,(vakbarát szelektív hulladékgyűjtés) József Városi Gyógypedagógiai iskola (speciális műsorok).
2013-04-21-én 11,00-kor Rékasi Károly, és Détár Enikő szinművészek köszöntik, és nyitják meg rendezvényünket.

Országosan több város csatlakozott programunkhoz, ahol a város összes intézményében fogjuk az MTA által közösen kidolgozott oktatási programunkat működtetni.

Makai Ferenc: 06-70-377-9841/ 06-70-944-0290
othet-egyesulet@hotmail.com

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás