A rovat kizárólagos támogatója

Kerékpárút rekonstukció a Fertő-Hanság NP-ban

Dátum: 2013. január 08.

Helyszín: Sarród

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, mint konzorciumvezető ezúton hívja meg Önt és munkatársait a Fertő-tó környéki kerékpárút-hálózat fejlesztését célul kitűző kormányzati projekt megvalósítására létrejött Konzorcium alakuló ülésével egybekötött sajtónyilvános projektindító rendezvényére.

Helyszín: Sarródon a Kócsagvárban /Fertrő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központja/
Időpont: 2013. január 8. 10.00 óra

Program: 

Köszöntők:
– Reischl Gábor (igazgató, FHNPI) – konzorciumvezető
– Garancsi István (miniszterelnöki megbízott, Miniszterelnökség)
– Firtl Mátyás (országygűlési képviselő)
– Ivanics Ferenc (országgyűlési képviselő)

Konzorciumi szerződés aláírása

„Fertő-tavi Kerékpárút” Beruházási programtervének ismertetése: Pej Kálmán (Tandem Mérnökiroda Kft.)
A projekt indításával és végrehajtásával kapcsolatos feladatok áttekintése egyeztetése

13.00: Állófogadással egybekötött sajtóbeszélgetés, interjúk

Sajtóanyag a január 8-i Kerékpáros konzorciumi alakuló üléshez 

A Magyar Kormány a 1377/2012. (IX.17) Korm. határozata alapján 450 millió forintot különített el a Fertő-tó környéki kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Ennek az új kerékpáros projektnek a megvalósítására a kormányhatározat szerint, a Vidékfejlesztési Minisztériumon keresztül A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság kapott felkérést.

Ugyanakkor a Fertő-menti kerékpárút problematikája érinti a fertő-parti önkormányzatokat (Sopron, Fertőrákos, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd, Sarród), valamint más állami (TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Magyar Közút Nonprofit Zrt.) és egyéb szervezeteket (Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, Soproni Hegyközségi Tanács) is. E szervezetekkel együtt egy közös konzorciumban kívánja Igazgatóságunk megvalósítani a projektet.

A konzorcium sajtónyilvános alakuló ülése lesz január 8-án a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központjában. A konzorciumban társult partnerként részt vesz a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat (hiszen a jövőben a megyének komoly szerepe lesz a fejlesztések koordinálásban, valamint a Civilek a Fettő-tájért Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága is (tekintve, hogy a fejlesztéshez nyilvánossági feladatok is kapcsolódnak).

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság az alakuló ülést megelőző időszakban elkészíttetett egy beruházási programtervet. A szakértői anyag meghatározza a legfontosabb feladatokat, és javaslatokat tesz azok ütemezésére. A programterv elérhető
A beruházási programterv előzetesen megtekinthető a http://www.tandemkft.hu/ugyfelkapu/ honlapon.
Felhasználónév: Fertoto, jelszo: 1207

A projekt legfontosabb célkitűzése az, hogy a meglévő rossz állapotú kerékpárutak teljes rekonstukciója megtörténjen, illetve elkészüljenek a stratégiai szempontból még hiányzó kerékpárút szakaszok. A január 8-i rendezvényen a konzorciumi partnerek elindítják a projektet, a konzorcium meghozza azokat a döntéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy idén június 30-ig látványosan javuljon a fertő-parti kerékpárút-hálózat állapota.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás