A rovat kizárólagos támogatója

Keresd a Zöld Budapestet! – Kiserdei Piknik

Dátum: 2019. szeptember 15.

Helyszín: Kiserdei focipálya

A IX. és a XIX. kerület határán fekvő Határ úti Kiserdő megmentéséért tevékenykedő lakossági csoportunk, a Kiserdővédők, 2019. szeptember 15-én, vasárnap egy olyan, sajtó-nyilvános rendezvényt szervez, ahová területvédő, környezetvédő civil csoportokat és szakmai szervezeteket is várunk, alapvetően azért, hogy megismerjük egymást, és felhívjuk a figyelmet Budapest egyre romló (még megmaradt) természeti állapotára.

Szeptember 15-én 14 órai kezdettel a Határ úti Kiserdőt védő lakossági csoportunk civil találkozót tart Keresd a Zöld Budapestet! – Kiserdei Piknik címmel, melyre ezúton szeretnénk meghívni önt.

A rendezvény a Zöld Budapestet! programsorozat egyik állomása, ezúttal a Kiserdővédők Van más út kampányának szervezésében.

Miért ez az esemény?

Budapesten éghajlati, környezetvédelmi és egészségügyi vészhelyzet van, mégis sokszor át nem gondolt, az érintett lakossággal nem egyeztetett állami, önkormányzati, magánberuházások indulnak vagy vannak már folyamatban, amik súlyosbítják a már meglévő problémákat.

Különféle bejegyzett és/vagy lakossági csoportok, egyének hívják fel a figyelmet, próbálnak egyeztetni a döntéshozókkal, beruházókkal, tevékenykednek egy élhetőbb, zöldebb Budapestért.

Ezeket a csoportokat hívtuk meg a Határ úti Kiserdőbe, hogy jobban megismerjük egymást, egymás problémáit. És tiszteletbeli vendégünk is lesz: dr. Bálint György, az ország médiakertésze!

Az esemény programpontjai:

–    A csoportok/szervezetek lehetőséget kapnak arra, hogy bemutatkozzanak, így a sajtó munkatársai is megismerhetik ezeket a csoportokat

–           rendhagyó erdei kiállítás létrehozása a megjelent csoportok anyagaiból

–     A „Hiányzó Budapest” térkép bemutatója

–     A Számonkérhető döntéshozókat a Zöld Budapestért! című, budapesti zöld szervezetek által közösen jegyzett kötelezettségvállalási nyilatkozat bemutatása

–    Zöld Budapestet! flashmob

Kérjük, jelentkezését legkésőbb szeptember 9-ig az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze, részvételére nagyon számítunk! Az erdőn belüli pontos helyszínt (focipálya) az alábbi térképkivágáson piros nyíllal jelöltük

Regisztráció: http://bit.ly/zoldpiknik

Köszönettel és üdvözlettel,
A Kiserdővédők

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás