A rovat kizárólagos támogatója

Kisvasút napja a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

Dátum: 2013. július 27.

Helyszín: Kemence - Börzsöny

A Kisvasutak Baráti Köre Egyesület által üzemeltetett Kemencei Erdei Múzeumvasút július 27-én tartja a már hagyományos Kisvasút napi rendezvényét, melyre szeretettel várjuk Önt is!

Ezen a napon 10 órától kezdõdik a program a kisvasút kemencei végállomásán, ahol az apukák, anyukák és a gyerekek is megtalálják majd a számukra megfelelõ programot: lesz kisvasúti és veterán járműbemutató, patkó, szeg és nyílhegy kovácsolás a kisvasút egykori kovácsmûhelyében, zenés, énekes produkciók a színpadon, játszótér és természetesen folyamatos vonatközlekedés egész nap 10:45-tõl 45 percenként.

A kisvasút végállomása melletti fatelepen a hazai Csepel motoros közúti jármûvek seregszemléje és bemutatója lesz szombaton és vasárnap délelõtt. A találkozóra az ország számos pontjáról érkeznek majd veterán Csepel teherautók, Dutra traktorok és más, egykoron hazánk büszkeségeiként számontartott Csepel motoros jármûvek. E programra külön belépõt kell majd váltani, mely a fatelep bejáratánál lesz lehetséges.
A kisvasúti naphoz kapcsolódva éjszakai különvonatot indítunk este 9-kor Kemence állomásról, mely nagyjából 2 óra múlva ér vissza ide. Az éjszakai különvonatra elõzetes regisztráció szükséges a férõhelyek korlátozott száma (kb. 50 fõ) végett, ezt július 27-én estig lehet megtenni a 06-20-586-5242-es telefonszámon.

A kisvasút végállomásán étkezési lehetõséget nem tudunk biztosítani, étkezni a falu központjában található pizzériában, a Csarna Sörözõben (kenyérlángos déltől) vagy a kisvasút vonala melletti Kõrózsa, illetve Feketevölgy panziókban lehet majd. Üdítõt, kávét, fagylaltot a végállomás melletti Gabó fagyizóban fogyaszthatnak reggeltõl kb. este 8-ig. A telep területén árnyékos helyeken lévõ padokon és asztalokon szendvi! cs és üdítõ fogyasztására a lehetõség biztosított.

A rendezvény megközleíthetõ Szob felõl a 8:15-kor vagy a 9:15-kor induló Volánbuszjáratokkal vagy személygépkocsival a 2A gyorsforgalmi, illetve a 2-es fõúton Parassapuszta érintésével. Esztergom, Dorog irányából a Mária Valéria hidat ajánljuk, eme híd és a letkési határátkelõ igénybevételével jelentõs idõ spórolható meg a nyugati országrész felõl érkezõknek.

A vonatokra reggeltõl helyjegyeket biztosítunk majd a menetjegyek mellé, hogy elejét vegyük a félreértéseknek és a peronon kialakuló tömegnek. A helyjegyek egy adott vonatra szólnak mindkét irányban, ezek kiosztása érkezési sorrendben történik.
A kisvasúti napon napközben a normál vasúti díjszabás lesz érvényben, az éjszakai vonat díjszabása ettõl eltérhet.

Részeletes programunkat hamarosan megtalálja a www.kisvasut.hu oldalon!
Szeretettel várjuk július 27-én reggel 10 órakor a Kemencei Erdei Múzeumvasút napján!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás