A rovat kizárólagos támogatója

Klímapara – te is szorongsz?

Dátum: 2019. szeptember 26.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház Andrássy út 98., Budapest, 1062

Forrás: https://wwf.hu/klima_/1/klimapara-te-is-szorongsz

Te mit érzel, amikor újabb híreket hallasz az éghajlatváltozásról és az egyre nagyobb méreteket öltő természetrombolásról? Dühös vagy, tehetetlennek érzed magad, vagy igyekszel a tettek mezejére lépni? Ismerd meg a klímaszorongás fogalmát, és tudd meg, hogyan tehetsz ellene! Gyere el a WWF Corner első rendezvényére, és beszélgessünk!

Naponta érkeznek a félelmetesebbnél félelmetesebb hírek Földünk állapotáról, az éghajlatváltozás felgyorsulásáról, a műanyagszennyezésről, a káros anyagok kibocsátásáról és még sorolhatnánk. Egyre több üzenet érkezik arról, hogy már nem elég, ha szelektíven gyűjtjük a szemetet, szinte megállíthatatlan a felmelegedés, aminek beláthatatlan következményei lesznek valószínűleg már a mi életünkben is. A világ vezető gazdaságainak egy része már klímavészhelyzetet hirdetett, míg a másik fele látszólag tudomást sem hajlandó venni a problémáról.

Fogyasztóként tudjuk, hogy döntéseinknek hatása van, azonban amíg a nagyvállalatok nem változtatnak a szennyező gyakorlataikon, szinte jelentéktelennek érezzük az erőfeszítéseinket.

A WWF Magyarország a MagNet Labor közreműködésével WWF Corner elnevezéssel beszélgetéssorozatot indít, melynek első rendezvényére a szeptember 23-tól 27-ig tartó Klímahét keretében kerül sor – ekkor tartják meg a párizsi egyezmény szempontjából kulcsfontosságú ENSZ Klímacsúcsot is New Yorkban.

Klímapara – hogyan éljük túl, hogy lehet, hogy nem éljük túl?

A WWF Corner első rendezvénye szeptember 26-án a klímaszorongás és a klímabűntudat jelenségét járja körül szakértőink és vendégeink segítségével.

Téged is várunk a beszélgetésünkre, ha aggaszt Földünk és az emberiség jövője, ha szeretnél többet megtudni arról, hogy mit tehetsz a fenntartható jövőért, szakértőinktől hallanál a „klímaszorongás” és „klímabűntudat” fogalmakról, valamint ezek feloldásáról, illetve ha találkoznál hasonló gondolkodású emberekkel.

A beszélgetésen vendégeink lesznek:

– Dr. Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus, az ELTE egyetemi docense
– Hartmann Johanna biológus, a Fridays For Future Magyarország aktivistája, szervezője
– Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója
– Nagy Réka szerkesztő-újságíró, az Ökoanyu blog szerzője
– Döbrösi Laura színésznő, zöld aktivista, fesztiválszervező

Az esemény moderátora: Doró Viktória környezetvédelmi újságíró, a ReCity magazin főszerkesztője

A belépő jegy ára: 1000 Ft, amivel a WWF Magyarország hazai természetvédelmi munkáját támogatod.

Időpont: 2019. szeptember 26., 18:30

Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyvásárláshoz kattints ide, a rendezvény Facebook eseményét pedig itt találod.

Tarts velünk Te is! Együtt lehetséges!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás