A rovat kizárólagos támogatója

KLÍMATEMETÉS – Extinction Rebellion Magyarország

Dátum: 2019. szeptember 21.

Helyszín: Budapest Madách tér, majd menet a Szent István térre

A Klímatemetés egy utcai performansz, melynek keretében jelképesen eltemetjük azokat dolgokat, melyekre a klíma- és ökológiai válság okozta társadalmi összeomlás után már nem lesz szükségünk. Vajon ha tovább súlyosbodnak a környezeti problémák, lesznek-e továbbra is fesztiválok, szépségápolás, televízió vagy akár WC papír? Társadalmi és egyéni szinten is számtalan dolog az életünk szerves részévé vált, magától értetődőnek vesszük, hogy rendelkezésre áll. Tényleg szükségünk van azonban mindezekre? Vagy egy részüket csak azért fogyasztjuk és használjuk, mert a gazdasági és társadalmi rendszerünk észrevétlenül erre kondicionált?

A Klímatemetés egy felvonulással fog kezdődni, ahol fekete lepelbe öltözött emberek egy koporsót cipelnek el a Szabadság térre. A Szabadság téren pedig a jelképes temetés fog lezajlani.

Helyszín: Budapest, Madách tér, majd menet a Szent István térre
Időpont: 2019.09.21. 14:00

A Klímatemetésre a Klímahét (szeptember 20-27.) keretében kerül sor, amelynek eseményei a klíma- és ökológiai katasztrófa jelensége és megoldási lehetőségei köré szerveződnek.

Az rendezvényre fotós és videós kollégát is várunk.

Extinction Rebellion: Mozgalmunk erőszakmentes, de határozott lázadásra hív fel a küszöbön álló ökológiai katasztrófába gondolkodás és felelősségvállalás nélkül rohanó társadalmi, politikai és gazdasági intézményeinkkel szemben.

Az eseményről és a szervezetről az alábbi linkeken talál további információt:

–      Akció: https://www.facebook.com/events/415147965778378/

–      Szervezet: www.facebook.com/xrhungary/

–      Nemzetközi szervezet: https://rebellion.earth/

Kérjük, hogy részvételi szándékát az xrbudapestes@protonmail.hu címen jelezze!

Üdvözlettel:
Illés Katalin
Extinction Rebellion Magyarország

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás