A rovat kizárólagos támogatója

Látványos kampánynyitó: gumicsónakkal az adriai olajfúrás ellen

Dátum: 2015. július 22.

Helyszín: Budapest, V. kerület, Városháza park

 A Greenpeace Magyarország meghívja Önt a TISZTA ADRIÁT! kampányának sajtóeseményére, melynek időpontja és helyszíne: 2015. július 22., szerda, 11:00 óra Budapest, V. kerület, Városháza park (a füves terület a Károly körút mellett, a Deák Ferenc tér és a Gerlóczy utca között)

A horvát kormány öt olajipari cégnek adott ki engedélyt olajkitermelésre 2015 elején, így hamarosan fúrótornyok lephetik el a magyar turisták által is kedvelt horvát tengerpart horizontját. A tervezett fúrótornyok ugyanis mindössze 10 km-nyire helyezkednének el olyan történelmi helyektől, mint például Dubrovnik, melynek önkormányzata máris kiállt a tervek ellen. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint pedig már a horvátok többsége is ellenzi a projektet.

Legyél te is Greenpeace-aktivista!

Ehhez a kampányhoz csatlakozik most a Greenpeace. A horvát kormánynak szóló petíciót online és az utcán is alá lehet majd írni, a Greenpeace ugyanis egy hónapos utcai aláírásgyűjtést is indít. A szerdai kampánynyitó eseményen egy hatalmas fotófal előtti gumicsónakba ülve bárki csatlakozhat hozzánk, hogy együtt követeljük a Tiszta Adriát!

Az eseményen részt vevő újságíróknak fotózási, filmezési és interjúlehetőséget biztosítunk, valamint a kánikulára tekintettel hideg mentás limonádét.

További információ:
Hevesi Flóra
+36 20 525 3500
flora.hevesi@greenpeace.org

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás