A rovat kizárólagos támogatója

Magyarország ragadozó madarai és baglyai – könyvbemutató

Dátum: 2022. március 04.

Helyszín: Budapest, I. ker. Attila út 93

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tisztelettel meghívja a Magyarország ragadozó madarai és baglyai című könyv bemutatójára, melyet 2022. március 4-én 10.00-kor tartunk Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Könyvtárban (Budapest, I. ker. Attila út 93).

A rendezvény nem nyilvános, csak a sajtó képviselői számára nyitott.

80 év után most jelenik meg először egy olyan könyv, amelyik valamennyi Magyarországon fészkelő, átvonuló, vagy ritka vendégként megjelenő ragadozó madarat és baglyot is bemutatja. Az 1600 oldalas két kötetes könyvben nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló részletességgel és alapossággal kerülnek bemutatásra a tárgyalt fajok.

A kötetben szereplő 48 faj részletes ismertetésén túl, a ragadozómadarak törzsfejlődése, testfelépítése, gyakorlati védelme stb. fejezet is része a könyvnek, amely 45 szerző munkája. A szerzők szinte mindegyike az MME Ragadozómadár-védelmi szakosztályának aktív tagja. Közülük a legtöbben több évtizedes ragadozómadár-védelmi tapasztalattal rendelkeznek, ami egyben garancia is arra, hogy egy minden ismeretet magában foglaló könyvet készítettek. A kiadvány gazdagon illusztrált. Az 1024 színes felvételt a legkiválóbb hazai természetfotósok – összesen 163 fő – készítette. A kötetben megjelent képeket több mint 4000 fényképből válogatták ki a szerkesztők, illetve a szerzők. A fényképeken kívül 184 térkép és ábra is segíti a tájékozódást.

Kérjük, részvételi szándékát a bodnar.katalin@mme.hu e-mail címen jelezze március 2-ig.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás