A rovat kizárólagos támogatója

Mentsük meg a Rondót és a Városligetet!

Dátum: 2018. január 20.

Helyszín: Budapest Városliget

2017 decemberében új fejezetéhez érkezett a Városliget pusztításán „munkálkodó” Liget Projekt: a park egyik legértékesebb területét, a Rondót és környékét zárták le az ide tervezett Néprajzi Múzeum előkészítői munkái miatt.

MEG KELL ÁLLÍTANUNK A VÁROSLIGET TELJES TÖNKRETÉTELÉT!

Eddig sokan, sokféle fórumon figyelmeztettük a projekt urait, hogy ne építsék tele új épületekkel a parkot. Bár eljárások sora van folyamatban a Városliget Zrt. ellen a szabálytalanságok és törvénytelenségek miatt, a Ligetre továbbra is mint építési területre tekint a kormányzat. A 2013-ban elfogadott Városliget-törvény óta folyamatosan kerítik le a park egyes részeit annak „megújítása” ürügyén.

Most a Rondó területén akarnak zavartalanul rombolni többtonnás munkagépeikkel. Mindezt a történeti értékű fák "átültetésével" súlyosbítanák, tudván tudva, hogy az építkezéssel az itt lévő összes fát veszélyeztetik.

A Ligetvédők sokszor elmondták, hogy nem a múzeumok ellenségei. Azt azonban nem tűrhetjük és nem hagyhatjuk, hogy „múzeumépítés” ürügyén építési telekké váljon a Városliget egésze.

ÖSSZEFOGÁSRA ÉS HATÁROZOTT ELLENÁLLÁSRA VAN SZÜKSÉG, HOGY VÉGRE MEGÁLLÍTSUK EZT AZ ŐRÜLETET!

Nem tűrhetjük és nem hagyhatjuk, hogy „múzeumépítés” ürügyén építési telekké váljon a Városliget. Összefogásra van szükségünk, hogy megállítsuk ezt az őrületet! Ezért január 20-án ( szombaton) délelőtt 11 órakor tájékoztató táblát fogunk elhelyezni az 56-os emlékmű mögött a Rondó kerttörténeti jelentőségéről.

Az eseményen a Városliget és a Rondó védelmében felszólal Garay Klára városvédő, Bathó Tivadar építész és a Ligetvédők képviselői. A rendezvényre szeretnénk meghívni mindazokat, akik velünk együtt elfogadhatatlannak tartják a Városliget megcsonkítását. Örömmel vennénk, ha személyes jelenlétével támogatná az eseményt. Amennyiben nem tud jelen lenni, de más módon csatlakozna a Rondó és a Liget megmentéséért indított kezdeményezésünkhöz, kérjük, jelezze ezt nekünk.
A részletes program  Az esemény FB oldalán >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás