A rovat kizárólagos támogatója

Okinawa Mi Amor – Dr. Korsós Zoltán fotókiállításának megnyitója

Dátum: 2018. augusztus 24.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete Kupolacsarnok

A Magyar Természettudományi Múzeum tisztelettel meghívja Önt Dr. Korsós Zoltán „OKINAWA MI AMOR – SZERELMEM OKINAWA” című fotókiállítása megnyitójára 2018. augusztus 24-én, pénteken, 11 órakor.

A vendégeket köszönti: Dr. Csorba Gábor főigazgató-helyettes
Beszédet mond: Dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke
A kiállítást megnyitja: Őexcellenciája Sato Kuni nagykövet asszony Magyarországi Japán Nagykövetség
Moderátor: Eckert József
Közreműködik: Pór Andrea (hagyományos japán hangszeren)
Helyszín: A Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete, Kupolacsarnok 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6. ———————————————
Az állófogadást a Sushi Sei Étterem és az Intercooperation Zrt. biztosítja.
Visszajelzést kérünk: mtm_sajto@nhmus.hu

A Riukiu-szigetvilág, hivatalos nevén a Délnyugati-szigetek (japánul Nansei shoto), a 120 milliós Japán legszegényebb, perifériális, 47-ik tartományát, Okinawát alkotja. A mintegy 140 kisebb-nagyobb szigetből álló terület gyöngyfüzérszerűen köti össze Japán déli nagy szigetét, Kyushut Tajvannal. Négyszázötven éven át különálló királyság volt, lakosai inkább a csendes-óceáni népekre hasonlítanak, más a zene, a tánc, a természethez való viszony, s az emberek jókedvűek, derűsek, lazák, kicsit lusták; ahogy „Főjapánban” mondják: „ott még a buszok is késnek…”

Dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, jelenlegi főigazgatója három évet töltött a csodálatos szubtrópusi szigetvilágban, 53 szigeten járt a 60 lakottból, ahol a talajlakó ízeltlábúak biológiáját tanulmányozta.

A történelemre, a helyi viszonyokra, az emberi kapcsolatokra nyitott szemmel és folytonos kíváncsiságtól hajtva járta a szigeteket. A szigetekre tett látogatásait, egyedülálló élményeit tárja Okinawa Mi Amor – Szerelmem Okinawa című tavaly megjelent könyvében az olvasó elé, összesen 116 blogbejegyzéshez hasonlító fejezet formájában, és ismerteti meg a „karosszékben ülő turistát” vagy akár a valódi látogatásra vállalkozó utazót a helyi emberekkel, az elszigetelt, különleges kultúrákkal és az egzotikus, ritka élővilággal.

A könyvben szereplő fotókból készült kiállítást augusztus 24 és november 4. között láthatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás