A rovat kizárólagos támogatója

Pécsnek lesz szava az atomtemető ügyében!

Dátum: 2015. április 10.

Helyszín: Pécs Szent István tér 17.

Pécsnek már meg kellett tapasztalnia többször, hogy elsősorban magára számíthat. Hallassuk tehát a hangunkat! Az első fórumra április 10-én, pénteken, 17:00-órától kerül sor Pécsett, a Civil Közösségek Házában.

Pécs határaitól néhány km-re, Boda térségében kutatások folynak a nagy aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezésével kapcsolatban. E tevékenységekről ugyanakkor a Dunántúl legnagyobb városának lakossága nem kap tájékoztatást, a város lakóinak véleményére nem kíváncsiak a döntéshozók. A Patacs-Rácváros Egyesület, és az LMP kezdeményezésére ezért fórumra kerül sor Pécsett, e hét pénteken. A fórumon felszólalnak szakemberek, civil aktivisták, és hozzászólnak a meghívást elfogadó pártok képviselői.

A kutatásokat végző cég korábban jelezte, hogy már évekkel ezelőtt felajánlotta a tájékoztatást Pécs polgármesterének, aki nem élt ezzel a lehetőséggel. Idén januárban a város közgyűlése tárgyalta dr. Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő előterjesztését, melynek célja az volt, hogy Pécs önkormányzata kezdeményezze az információk gyűjtését, és a pécsiek tájékoztatását. Ezt valamennyi ellenzéki szervezet támogatta, a kormánypárti képviselők nem.

Miután a város vezetése a januári közgyűlés óta sem tett lépéseket a pécsiek tájékoztatása érdekében, a Patacs-Rácváros Egyesület, és az LMP kezdeményezte a témában fórumok megtartását, melyre már jelezte részvételi szándékát valamennyi ellenzéki párt helyi vezetője. A kutatásokat végző cég elutasította a meghívást, először arra hivatkozva, hogy az önkormányzat meghívását várják, majd pedig azt javasolva, hogy az érdeklődők a Bodán kialakított helyszínen tájékozódjanak.

Mi viszont úgy gondoljuk, hogy Pécs lakossága megérdemli azt, hogy megtiszteljék a tájékoztatással, majd meghallgassák, és figyelembe vegyék a véleményét. A városnak már meg kellett tapasztalnia többször, hogy elsősorban magára számíthat. Hallassuk tehát a hangunkat! Az első fórumra április 10-én, pénteken, 17:00-órától kerül sor Pécsett, a Civil Közösségek Házában (Szent István tér 17.).

Lőrincz Miklós, elnök, Patacs-Rácváros Egyesület,
Dr. Keresztes László Lóránt, önkormányzati képviselő, LMP
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás