A rovat kizárólagos támogatója

Petícó átadás Tarlós Istvánnak. FÁK a Rómain csoport és a Greenpeace közös sajtótájékoztatója.

Dátum: 2017. április 05.

Helyszín: Városháza épülete előtt

Sajtótájékoztató az Római-partra tervezett mobilgát döntéselőkészítésének hiányosságairól. Az eseményen adjuk át Tarlós István Főpogármesternek azt a több mint tizenegyezer aláírást, amiben a budapestiek és itt élők a kérik vezetőiket a biztonságukat és környezetüket veszélyeztető döntés elhalasztására és végiggondolt árvízivédelem kialakítására.

Meghívó időpont: 2017. 04. 05. (szerda) 8:30 helyszín: Városháza épülete előtt

Április 5-én szerdán ismét napirendre tűzi a Fővárosi Közgyűlés a Római-partra tervezett a Csilleghegyi öblözet 55.000 lakójának védelmét szolgáló árvízvédelmi mű ügyét. Tarlós István hatvan pontból álló összehasonlító tanulmányt rendelt meg a partélen futó és a Nánási út – Királyok úti, helyiek által javasolt nyomvonal összehasonlítására. A tanulmányt több lépcsőben a civilek nyomására nyilvánosságra hozta az önkormányzat. Ennek az anyagnak részletes kritikáját készítették el a Római-part megvédésén dolgozó civil szervezetek által felkért szakértők és helyiek. Az elemezésben olyan megállapítások olvashatóak, miszerint “a tanulmány 60 szempontot vizsgál, amelyek közül 22 szempont esetén van a geotechnikai szakértőknek kompetenciája … olyan alapvető kérdések hiányoznak, mint az árvízi biztonság összehasonlítása”.
Szerintünk a felelős döntés meghozatalához a Főváros tanulmánya nem elegendő. Ezért a sajtótájékoztatón a kritikák bemutatása mellett arra szólítjuk fel a képviselőket, hogy részletes és átfogó helyzetértékelés nélkül ne szavazzanak az öblözet védelméről és a Római-part sorsáról.

Az eseményen adjuk át Tarlós István Főpogármesternek azt a több mint tizenegyezer aláírást, amiben a budapestiek és itt élők a kérik vezetőiket a biztonságukat és környezetüket veszélyeztető döntés elhalasztására és végiggondolt árvízivédelem kialakítására.

A Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi kérdéseiről szóló 2017 márciusi Összehasonlító szakértői értékelés kritikája itt található >>> 

Sajtókapcsolat: Schanz Judit / Tömör Miklós +36 70 522 9999 — Maradjanak a FÁK a Rómain!
M: +36 70 522 9999
fakaromain@gmail.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás