A rovat kizárólagos támogatója

Szabadság-sziget LIFE projekt terepbejárás

Dátum: 2013. február 14.

Helyszín: Mohács

A WWF Magyarország és Partnerei szeretettel meghívjuk a LIFE+ NAT/H/00320 „Közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek védelme a Béda-Karapancsa különleges természetvédelmi területen (pSCI) található Szabadság szigeten és mellékágánál” LIFE+ Nature projekt projektterületén tartandó szakmai tereplátogatásra.

A természetvédelmi szakembereknek szóló terepi látogatás során szeretnénk bemutatni a 2009 óta futó mohácsi LIFE programunk tapasztalatait és eredményeit. A programon ott lesz minden szakmai Partnerünk, így minden szakmára kiterjedően el tudjuk mondani a projekt részleteit, valamint meg tudjuk osztani a projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatainkat. Szó lesz a 30 éve elgátolt Duna-mellékág megváltozott élővilágáról, a hidraulikai modellezésről és a holtág felélesztésének tervezési lépéseiről, a 160.000 m3 iszap és homok kikotrásának módszereiről, a kőgát megnyitásról, a kőgátban futó 70 cm-es ivóvízvezetékek meder alá helyezésének műszaki rejtelmeiről. A szigeten az invazív fafajok helyett őshonosakból álló sűrűsoros erdősítés tapasztalatait adjuk át, valamint beszámolhatunk a szigeten az utóbbi években megjelent védett fajokról. A program során az élőhelyrehabilitációs munkát a kivitelezés szakaszában láthatjuk.

A projekt weboldala fejlesztés alatt áll, február 11-től érdemes lesz meglátogatni! www.szabadsagsziget.hu

A szakmai látogatás programja:

2013. február 14. csütörtök

10:00  Találkozó a DDNPI irodájában, Mohácson (Duna Irodaház, Szabadság utca 4-6.)
Röviden bemutatjuk a projektet, a megvalósítást végző Partnereket, az együttműködés formáját, a magyarországi Duna alsó szakaszának hasonló szigeteit és mellékágait.

11:30 Közösen kimegyünk a területre, (létszám és időjárás függvényében) vagy motorcsónakkal, vagy komppal és saját autókkal. (Előtte a szendvicsek kiosztása.)
Befejezés: délután kb. 4-kor.

Kérem, hogy a részvételi szándékukat jelezzék 2013. február 13-ig Kerpely Kláránál, a WWF Magyarország munkatársánál (+36-30-233-7368 vagy klara.kerpely@wwf.hu).

Bízunk benne, hogy a terepbejárás során mindannyian hasznos tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak!

Részvételükre feltétlenül számítunk!

Siposs Viktória
projektvezető
WWF Magyarország

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás