A rovat kizárólagos támogatója

Szemétszüret a Bodrogon

Dátum: 2015. július 16.

Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7

A magyarországi Zöld Kör, a szlovákiai Leknice Egyesülettel közösen a Duna vízgyűjtőjén található Bodrog folyón tervez szemétszedő vízitúrát (2015. július 26. – augusztus 3.), melyre önkéntesek jelentkezését is várják. A nagyszabású környezetvédelmi akció beharangozó budapesti sajtótájékoztatóra szeretettel várják a média képviselőit!

A sajtótájékoztató időpontja: 2015. július 16. (csütörtök), 14:00-15:00
Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7 (A Kossuth Klub a Nemzeti Múzeum mellett, a Kálvin téri metrómegállótól 2 percre található.)
Részvételi szándékát kérjük legkésőbb 2015. július 15. 12 óráig jelezze a ladanyi.ildiko@mtvsz.hu címen!

A Zöld Kör 1991-ben alakult környezet- és természetvédelmi céllal Hajdúböszörményben. A Bodrog mentén – Bodrogolaszi községben – 1994 óta rendelkezik egy kutatóházzal és azóta szervez ebben a térségben is közhasznú programokat (ifjúsági, szociális és környezetvédelmi tevékenységeket).

Az esemény háttere:
A július végi egyhetes, szemétszedő vízitúrára 25 fő önkéntes jelentkezését várják a szervezők. A folyó 65 km hosszúságú szakaszának kisebbik része a Szlovák Köztársaság területére, míg hosszabbik szakasza Magyarország területére esik.
Az akció nemzetközi közvélemény figyelmének felkeltésére is irányul, az Európai Unió határain kívülről érkező szennyezések megakadályozása céljából, ugyanis a hulladék túlnyomó része Ukrajna területről – Kárpátaljáról – érkezik, ahol túlnyomórészt nem állnak rendelkezésre a lakosság részére kielégítő hulladékgazdálkodási rendszerek.

Tisztelettel:
Ladányi-Benedikt Ildikó
kommunikációs munkatárs
Magyar Természetvédők Szövetsége
06/70-3914764

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás