A rovat kizárólagos támogatója

Társadalmi egyeztetés a Kiserdőért – Alternatív megoldások

Dátum: 2019. február 11.

Helyszín: Mátrix Oktatási Központ 1192 Budapest, Kós Károly tér 4.

Társadalmi egyeztetés a Kiserdőért – Alternatív megoldások. Van más út – Összefogás a Kiserdőért és Átalakuló Wekerle / Transition Wekerle szervezésében.

 

Másfél éve, hogy leállította a beruházó a kiemelt kormányzati beruházásként kezelt Galvani híd projekthez kapcsolódó úthálózatok tervezését a Határ úti szakasz érintettjei: a József Attila-lakótelepiek és a Wekerletelepen élők tiltakozására.
Mint tudott: a nagy mértékű lakossági tiltakozás azért alakult ki, mert a József Attila-lakótelepet és a Wekerletelepet összekötő Határ úti Kiserdő, vagyis a fák, a zöld helyén a tervek alapján 2×2 sávos, zajos, zsúfolt út futna, ami előzetes számítások szerint nagyjából naponta 33 000 járművet szolgálna ki.

2017 szeptember végén a beruházó azt ígérte a helyi lakókat tömörítő Kiserdővédők csoport tagjainak és minden érintett helyi lakosnak, hogy fél év múlva új útvonaltervvel állnak elő, társadalmi egyeztetés lesz.
Most 2019. január van. Az ígért útvonalterv nem érkezett meg, társadalmi egyeztetés eddig nem történt, miközben informális értesülések alapján úgy tudni, már van újabb tervváltozat.

A Kiserdővédők ez idő alatt helyi (IX. és XIX. kerületi) civil csoportokkal egyeztetett alternatív útvonaltervet készítettek az erdő és a helyi lakosok védelmében. Ezek megvitatása történik most meg nagyobb nyilvánosság előtt.
Szeretettel várunk mindenkit!

Regisztrálni a helyszínen 18:30-18:55 között lehet.
Esemény: 2019. február 11., hétfő, 19:00–21:00

Az eseményen a részvétel ingyenes, de a terembérlés költségeihez a szervezők adományt elfogadnak.
ESEMÉNY FB OLDALA >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás