A rovat kizárólagos támogatója

Terepen a ragadozómadár-mérgezéseket és a farkasok nyomait is kutató kutyás egység

Dátum: 2023. március 22.

Helyszín: jászberényi Sasközpont

A WWF Magyarország tisztelettel meghívja Önt az Európai Unió támogatásával megvalósuló LIFE SWiPE elnevezésű projekt keretében tartandó sajtóeseményre.

A sajtóesemény keretében a résztvevők betekintést nyerhetnek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) méreg- és tetemkereső kutyás egységével végzett terepi munkába, valamint a Jászberény közelében működő Sasközpont ragadozómadarakkal foglalkozó rehabilitációs tevékenységébe.

A WWF Magyarország részvételével 2021. szeptembertől 2023. augusztusig zajló LIFE SWiPE projekt keretében az MME tetem- és méregkereső kutyás egységét arra is kiképzik, hogy a jövőben képes legyen részt venni a hazai nagyragadozó-állomány felmérésében. A kutyás egység a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén az elmúlt hónapokban sikeres terepi gyakorlaton vett részt.

 Időpont: 2023. március 22. (szerda)
 Részletes program:

10.00     találkozó a jászberényi Sasközpontnál https://goo.gl/maps/XsBm3aTrFTq7sdvT9

10.00 – 12.00

–       A LIFE SWiPE projekt rövid bemutatása (Sütő Dávid, a WWF Magyarország Nagyragadozók programvezetője)

–       Az MME tetem- és méregkereső kutyás egységének bemutatása (Árvay Márton, az MME mérgezések megelőzésével foglalkozó PannonEagle LIFE projektjének vezetője)

–       A Jászság SPA Natura 2000 területen a parlagi sas élőhely megelőző vizsgálata kutyás egységgel (Deák Gábor, az MME mérgezésmegelőzési koordinátora)

12.00 – 13.00  A Sasközpont meglátogatása, a rehabilitációs központ munkájának bemutatása

13.00   A program vége, ebéd

Túracipő, terepkompatibilis ruházat (pl. esőkabát) ajánlott.

 

A sajtóeseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérem jelezze az viktoria.kokics@wwf.hu címen teljes név, elérhetőség és a szerkesztőség megadásával legkésőbb 2023. március 17-én, pénteken 13.00 óráig.

 A regisztrációval együtt kérem jelezze az alábbiakat:

–       ebéd igény (hány főre; ha van, ételallergia)

–       a WWF Magyarország munkatársaival utazna az eseményre (hány fő)

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

Üdvözlettel:

KOKICS Viktória | senior kommunikációs munkatárs – Senior Communications Expert | WWF Magyarország – WWF Hungary | Tel: + 36 20 938 3804 | E-mail: viktoria.kokics@wwf.hu | Skype: kokicsviki

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás