A rovat kizárólagos támogatója

Tiszta levegőért, a távfűtés nem gáz! c. konferencia

Dátum: 2017. október 12.

Helyszín: Budapest, Kunigunda útja 49.

A távhőszektor a fenntartható energiagazdálkodás egyik "zászlós-hajója" és jelentős tényezője a CO2-kibocsátás mérséklésének. A konferencia egyik kiemelt küldetése, hogy a távfűtés megítélését az azt megillető szintre emelje mind a szakma, mind a nagyközönség körében.

A levegő tisztaságának védelme mindmáig megoldatlan problémákat vet fel politikai és gazdasági, valamint társadalmi szinteken. Az energiafelhasználás növekvő üteme kihívás az energiahordozóstruktúrák korszerű működtetése szempontjából. Magyarországon az épületeink fogyasztják a nemzetgazdaság által felhasznált energia 40%-át; ennek jelentős része a lakó- és középületek fűtéséből származik. Számos megvalósult hazai felújítási projekt is alátámasztja azt az EU-s szakpolitikai iránymutatást, miszerint az energiahatékonyság javításának egy lakásra eső költsége a távfűtéses épületekben a legalacsonyabb. Számos beruházás tapasztalata, hogy a távhő termelés költséghatékony lehetőséget biztosít a megújuló energiahordozók (elsősorban biomassza hasznosítás, geotermia, napkollektorok) alkalmazására.
A távhőszektor a fenntartható energiagazdálkodás egyik "zászlós-hajója" és jelentős tényezője a CO2-kibocsátás mérséklésének, így a fentiek alapján az konferencia egyik kiemelt küldetése, hogy a távfűtés megítélését az azt megillető szintre emelje mind a szakma, mind a nagyközönség körében. A konferencia a legújabb távhő-fejlesztéseket, a gyakorlatban működő pozitív példákat és a fenntartható jövőért és a levegő védelméért munkálkodó szervezetek törekvéseit mutatja be. A konferencia mindemellett szorosan kapcsolódik a fűtési szezon indulásához is. A rendezvényről bővebb információ, a tervezett program és a regisztrációs felület a http://konferencia.klimabarat.hu oldalon érhető el.

Az eseményen történő részvétel a sajtó munkatársai számára előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb 2017. október 10. (hétfő) 11:00-ig jelezzék a hello@planforyou.hu  e-mail címen!  A nem megfelelő címre, nem írásban, illetve a határidőn túl érkezett regisztrációt nem tudjuk befogadni! Megértésüket köszönjük.

IDŐPONT: 2017. OKTÓBER 12. 10:00- 14:00
HELYSZÍN: FŐTÁV ZRT. ÉSZAK-BUDAI FŰTŐMŰ (1037 Budapest, Kunigunda útja 49.)
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás