A rovat kizárólagos támogatója

Zánkai vadon születik

Dátum: 2011. november 16.

Helyszín: Zánka

A WWF Magyarország szeretettel meghívja Önt Zánkára, a Kopaszoki erdőrezervátum területére, hogy tanúja legyen egy egyedülálló kezdeményezésnek. Országosan először fordul elő, hogy egy magán erdőtulajdonosi közösség erdőterületet engedjen át a természetnek és gazdálkodástól mentes zónát alakítson ki. A nyolc hektár – 16 futballpálya nagyságú területen a jövőben bárki megcsodálhatja a Balaton-felvidék természetes erdeit.

A határkijelölés véglegesítése során megfestjük a fákat, melyhez tevékeny segítséget kapunk a helyi általános iskola diákjaitól Az értékek megismerése mellett mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy saját kezűleg is hozzájáruljon a terület határának végleges kijelöléséhez.

A gondos védelemnek köszönhetően máris szinte vadonra emlékeztető állapotokat láthat az érdeklődő. Sok holtfa, idős változatos erdők láthatók itt, ahol a szakemberek eddig három, a Balaton-felvidékre nézve új gombafajt és egy a Bakonyra vonatkozóan új rovarfajt fedeztek fel.

Időpont: 2011. november 16.
Helyszín: Zánkai Kopaszoki erdőrezervátum (Balaton-felvidék)

Program:

8:15 Indulás busszal a WWF irodája elől (1141 Budapest, Álmos vezér útja 69/a)
11:00 Érkezés a Zánkai reformátustemplomhoz
11:00- 13:00 Köszöntő, terepi program, a terület kijelölése és megismerése
13:00- 14:00 Ebéd
14:00 Indulás haza, várható érkezés: 16:30

Várjuk sok szeretettel!
Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alexa.antal@wwf.hu email címen november 14-ig!

Háttér: Magyarországon rendkívül kevés olyan erdőterület található, amelyben nem folyik erdőgazdálkodás. Sok növény és állat, vagy éppen gombafaj ugyanakkor csak a háborítatlan erdőkben tud tartósan fennmaradni. Énekesmadarak, denevérek, ritka erdei növények, különleges gombák kötődnek a holt fához, és az „őserdők” más, fontos elemeihez.

További információ:
Antal Alexa
0630 655 2407

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás