A rovat kizárólagos támogatója

Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett

Dátum: 2012. július 09.

Helyszín: 1066 Budapest, Jókai u. 6.

MEGHÍVÓ a Magyar Szocialista Párt Közgazdasági- és Környezetvédelmi Tagozatai „Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett” c. előadó ülésére.

Az előadó ülés időpontja: 2012 július 09.(hétfő) 15.30 óra
helye: MSZP Központi Irodaház(1066 Budapest, Jókai u. 6.) sajtóterem

Előadások:
1. Rio + 20 üzenete: zöldfordulatot!  Szabó Imre az MSZP OGy. Frakció Fenntartható Fejlődés Kabinet vezetője
2. Zöld költségvetés  Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke

Vitavezető: Szekeres Imre az MSZP Országgyűlési Frakció Gazdasági Kabinetjének vezetője

Az Országgyűlés rendhagyó módon július közepéig akarja meghatározni a 2013. évi költségvetés fő számait. A küszöbön álló IMF tárgyalások olyan gazdasági koncepciót igényelnek, amely biztosítja Magyarország számára a fenntartható növekedést.
Mesterházy Attila MSZP elnök már 2011 júniusában közzétette „ZÖLDFORDULATOT!” felhívását, amelyben a korlátozottan rendelkezésre álló természeti erőforrások és a környezet mértéktelen kihasználása helyett az emberi erőforrásokra javasolta alapozni a gazdaságot.
A Rio de Janeiroban a napokban megtartott jubileumi Föld Csúcs határozatban rögzítette, hogy meg kell határozni a fenntartható fejlődés új céljait.
A Levegő Munkacsoport 2004 óta tesz javaslatot a zöld költségvetésre, a költségvetés öko-szociális reformjára. Lukács András a tárgyiasult tőke helyett az eszmei tőke fejlesztését javasolja előtérbe helyezni.

Részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. Kérjük részvételi szándékát július 06.-ig a bodas.sandor@upcmail címre jelezni szíveskedjék.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás