A rovat kizárólagos támogatója

A Zöld Híd Nonprofit Kft. bedöntése nem az első eset. Amióta a nonprofit szektorba kényszerítették a hulladékszállító cégeket, s mióta a pénzbeszedést – érdemi háttértevékenység nélkül – az állami “kukaholdingra” bízták, politikai alapon dől el, hogy ki kap működési engedélyt vagy ki folytathatja tovább a tevékenységét.

A kormányzati cinizmus teteje, hogy miután a kukaholding segítségével kivéreztetik a kommunális szolgáltatókat – most éppen a Zöld Híd Kft.-t, még a működési engedélyt is megvonják tőlük.
Már évekkel korábban is rebesgették, hogy a nagy átalakítás annak érdekében történik, hogy idővel az egész szektort egy kormányközeli oligarcha kezébe játsszák át. Erre legnagyobb esélye az univerzális tehetség Mészáros Lőrincnek adódhat, akinek már talán csak a szemét biznisz hiányzik a portfóliójából. A Zöld Híd esete is arról szólhat, hogy eltüntetik a piacról azokat a szereplőket, akik esetleg akadékoskodhatnának egy jövőbeni privatizációs folyamatnál. Ahol a magyarországi hatalomgyakorláshoz méltóan nem a piaci törvényszerűségek, hanem hanem a Legfőbb Vezető szava fog dönteni. S ennek leginkább mi, vagyis a szolgáltatások igénybevevői fogjuk meginni a levét. Isszuk már most is, hiszen pl. itt nálunk a XIV. kerületben is akadozik a szemétszállítás, ahogyan szerte az országban erről hallani.

Mészáros – vagy bármely más NER-huszár – egyébként nagyon értékes portfóliót fog "örökölni", hiszen most töltik fel uniós tízmilliárdokból (a KEHOP források terhére) új hulladékszállító autókkal és berendezésekkel a nonprofit szemetes cégeket. Aztán jöhet a Kisgömböc.
A számlázási rendszer körüli anomáliákat – amitől nagyon sok honfitársunk szenved – egy másik NER-lovagnak, Garancsi Istvánnak köszönhetjük, hiszen az ő érdekeltségét bízták meg a számlázási rendszer informatikai fejlesztésével.
Na persze, ha a Fidesz legfőbb politikájáról van szó, mit számít, ha a lakosság évekig szenvedi a tulajdonátrendezés költségeit: "Nem baj, majd ráfogjuk ezt is Sorosra. Vagy Brüsszelre. Ezek úgyis mindent megesznek."

Folytatódik a jogállam ledózerolása, a demokrácia megcsúfolása, miközben az unió újabb tízmilliárdokkal hizlalja a rokonok világát a szemétfronton is. Miközben – a Sargentini-jelentés után – Orbánék tovább uszítanak Brüsszel ellen.
Már rég el kellett volna zárni a pénzcsapot. A valamit valamiért elve alapján. De úgy tűnik, elkéstek, mert sötét felhők gyülekeznek az Unió egén. Már egy jó ideje.
Horváth András
 

Patkányok és szeméthegyek

Patkányok és szeméthegyek

A trafikmutyihoz hasonlóan a kormány lenyúlt egy teljes iparágat, mert jó bevételi forrást látott benne – csakhogy itt nagyobb baj lehet a pénzelvonásból és a szakmai alkalmatlanságból, mintha hiányzik a mentolos szofi.

A kormány maga is bevallja, hogy katasztrofális a helyzet a hulladékelszállításban, hiszen a katasztrófavédelem segítségét kéri. Mert bár természetesen a katasztrófavédelem feladata megszervezni a szemétszállítást katasztrófahelyzetben, de jelenleg ez nem valamiféle elháríthatatlan természeti csapás, hanem pusztán a kormányzati makacsság és az állami cég tehetetlensége miatt állt elő.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás