A rovat kizárólagos támogatója

In memoriam Mangel Gyöngyi

Néhány nappal 73. születésnapja előtt január 19-én elhunyt Mangel Gyöngyi (1950-2023), a hazai zöld újságírás kiemelkedő alakja, akit sokan főleg a Kossuth Rádió környezetvédelmi műsoraiból ismerhettek.

20 éves a vezető politikusoknak is beszóló Greta Thunberg

Ami egy kamasz pillanatnyi fellángolásának tűnt, az most már 5 éve tart, és életcéllá, küldetéssé vált. Greta Thunberg 15 évesen lett elkötelezett klímaaktivista, és 20 évesen már azt is elmondhatja magáról, hogy a világ legmeghatározóbb autoriter vezetői, nőgyűlölő politikusai és macsó influenszerei ki nem állhatják őt.

A köztünk élő fák – in memoriam Schnier Mária

2022. december 11-én, 84 évesen örökre elhagyott bennünket a zöldterületek védelmezője, Schnier Mária, aki 1990 óta volt először a Levegő Munkacsoport önkéntese, majd munkatársa, sok éven át pedig egyik elnökhelyettese.

Bándi Gyula újabb 6 évig marad szószóló

A Parlament a tegnapi napon ismételten Dr. Bándi Gyulát választotta meg az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé. Bándi Gyula a Magyar Tudományos Akadémia doktora, korábban az Országos Környezetvédelmi Tanács elnöke volt, 2017 óta ombudsmanhelyettes.

Elhunyt Szabó György, a bükki füvesember

Elhunyt Szabó György, közismert nevén Gyuri bácsi, a bükki füvesember. A népi gyógyászatra és a gyógynövényekre épülő Györgytea alapítója 94 éves volt.

Prima Primissima díjas lett Kovács Gyula gyümölcsész

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott gálaesten. Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Kovács Gyula erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője nyerte el idén a díjat, amihez szívből gratulálunk!

Kitüntették a fővárosi természeti értékek megóvásáért harcoló Takács Noémit

Ma a főváros szülinapján hagyományosan átadásra kerültek a díszpolgári kitüntetések, Budapestért kitüntetések és egyéb díjak. Minden díjazottnak ezúton is gratulálok, de most szeretném kiemelni a Tájépítészeti osztály Természetvédelmi csoportját vezető Takács Noémit, aki közel húsz éve viszi a Fővárosnál a természetvédelmi ügyeket.