A rovat kizárólagos támogatója

A nagy vadjuh klón biznisz bigott vadászoknak

Egészen fantasztikus ügyben vallotta magát bűnösnek a 80 éves amerikai Arthur Schubarth. Állatdarabokat csempészett be Amerikába, és leklónoztatta belőlük a világ legnagyobb vadjuhát, hogy pénzes vadászok zárt karámban lövöldözhessenek hibrid óriásbirkákra.

Ékszer és tudományos kuriózum is lehet a 2023-as év ősmaradványa

Az Év ősmaradványa programot 2015-ben indította el a Magyarhoni Földtani Társulat az Év ásványa programmal egyetemben. A program célja a földtudományok 2 fő alappillérének, az ősmaradványoknak és az ásványoknak a népszerűsítése volt. Évente 3 jelöltet állítanak a szervezők, ezekből az interneten, illetve különböző rendezvényeken és múzeumokban leadott szavazatok alapján kerül ki a következő évi nyertes.

Drámaian pusztul a Nagy-korallzátony

A tengeri hőhullám miatt súlyos veszélybe került az Ausztrália keleti partjainál húzódó Nagy-korallzátony – figyelmeztetett a sydney-i Climate Council környezetvédelmi csoport.

Piszkálódó főemlősök

Az emberek egymás agyára tudnak menni, ha kötekednek vagy incselkednek egymással, esetleg piszkálják a másikat. A vicces marháskodástól az idegesítő agresszivitásig terjedő viselkedési forma ősidőktől velünk van, olyannyira, hogy 13 millió éves szokás, ami összeköti az ősembert a legközelebbi rokonaival, a főemlősökkel.