A rovat kizárólagos támogatója

Elfogadták az USA eddigi legnagyobb klímavédelmi csomagját

Joe Biden amerikai elnök tegnap aláírta azt a 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot, amelyet az Egyesült Államok történetének legnagyobb klímavédelmi csomagjának tartanak, és amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, továbbá a vényköteles gyógyszerek árának csökkentése.

Klímaaggodalom: még drámaibb a helyzet az eddig gondoltnál

A napokban két tanulmány is napvilágot látott komoly folyóiratokban, melyek a klímaváltozás kapcsán további aggodalomra adnak okot, és amelyek az elszabaduló, azaz, a természetben meglévő pozitív visszacsatolási folyamatok miatt már nem visszafordítható felmelegedés rémképét mutatják.

Komposztálható zacskók, csomagolásmentes vásárlás – tovább zöldül a SPAR!

Újabb lépést tesz a SPAR a környezeti fenntarthatóság irányába, miután tatabányai üzleteiben sikeresnek bizonyult a 4 hetes tesztüzem, amelynek során kivonták a hagyományos, műanyagból készült tasakokat és biológiailag lebomló, azaz komposztálható csomagolóeszközt vezettek be a zöldség-gyümölcs osztályokon. Ez augusztus 1-től az üzletlánc valamennyi egységére érvényes.

Már mindenhol ihatatlan az esővíz a Földön

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen, mert a mérgező kémiai anyagok jelenléte meghaladja az ajánlott határértékeket, állapította meg a Stockholmi Egyetem tanulmánya.

Bolsonaroék a brazil természet tragédiája

Beperelte az államot Brazília egyik legnagyobb erdőpusztítója, és nyert. Azzal érvelt, hogy az állam 2001-ben szabálytalanul hozta létre a 118 ezer hektáros nemzeti parkot. A természetgyilkosok a brazil elnök politikájának köszönhetően elérték, hogy megszüntetik a védettséget.

Elfogadta Joe Biden klímavédelmi csomagját a szenátus

Másfél éves politikai csatározás után az 50-50-es szavazatállást Kamala Harris alelnök döntötte el a demokraták klímavédelmi és inflációcsökkentő törvényjavaslatáról. A csomag elfogadása óriási siker a Biden-kormányzatnak.