greenfo info 2018/50 - 2018.12.16.

TISZTELT OLVASÓNK! A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Honlapunkat hamarosan megújítjuk  – amihez számítunk olvasóink segítségére. A kis támogatás is nagy segítség!  Ha tetszik a munkánk, támogassa mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)! Részletek itt >>> .  Az utolsó 15 hírlevelünk honlapunkon itt elérhető.

Hírek

A COP 24 klímacsúcson sem született határozott ígéret a bolygó megmentésére

2018.12.16.

Alig két hónappal azután, hogy a klímatudósok által készített ENSZ-jelentés arra figyelmeztetett, hogy mindössze 12 évünk van a világ megmentésére, a katowicei klímacsúcs (COP24) úgy ért véget, hogy csak eljárási kérdésekben történt részleges előrehaladás, de a globális éghajlatvédelmi cselekvés felgyorsításáról nem született döntés. A COP24 leltára Faragó Tibortól.
tovább>>

Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen

2018.12.14.

Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba. Öt év után most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is.
tovább>>

Nem megy a Csendes-óceán műanyagtalanítása

2018.12.15.

Nem jött be a nagyszabású terv: nem jól működik az óceán szemétcsapdája. A problémát az jelenti, hogy a rendszer megfogja ugyan a műanyagot, de nem tartja meg.
tovább>>

Szelektív gyűjtés? Felejtsük el! Így rombolják le évek szemléletformáló munkáját

2018.12.15.

Nesze neked rezsicsökkentés. A környezetvédelem rosszabbul teljesít: megy az égetőbe a szelektív hulladék jó része. Kukába a felvilágosítással. Sikerült leamortizálni a szelektív újrahasznosítást is.
tovább>>

Újabb antizöld - antidemokratikus fideszes mutyi törvények

2018.12.15.

Noha a rabszolgatörvényt övezte a legnagyobb figyelem, a fideszes többség több létfontosságú változást átnyomott a T. Házon: segítségükkel a hatalom közvetlenül avatkozhat bele olyan folyamatokba, amelyekbe jogállami keretek között nem nyúlhatna bele. Célkeresztben a termőföld, a bíróságok és a Balaton.
tovább>>

Elképesztően brutálisan nagy lesz az állatkert biodómja

2018.12.15.

A tervezők és építők szerint a budapesti állatkert biodómja egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér lesz, amely több mint 17 ezer négyzetméteren fogja feleleveníteni a Kárpát-medence ősi élővilágát.
tovább>>

Teljesen betiltanák a hulladékégetést

2018.12.14.

Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több mint 20 esztendős törvénynek azt a részét, amely a települési önkormányzatok képviselő-testületei számára lehetővé teszi, hogy helyi rendeletekkel részben eltérjenek a hulladékégetés általános tilalmától.
tovább>>

Levegőminőség javításra és a pannon gyepekre ad pénzt az EU

2018.12.14.

Magyarország két LIFE integrált pályázatát is támogatja az Európai Bizottság, egyet környezetvédelmi, egyet pedig természetvédelmi területen - mondta el Nagy István agrárminiszter.
tovább>>

Nem adnak örökbe kutyát karácsonykor a német menhelyek

2018.12.12.

„A kutya egy életre szól, nem egyetlen karácsonyra”Több tucat német állatmenhelyen jelezték a kutyákat adoptálni vágyóknak, hogy az ünnepeket megelőző időszakban nem adnak ki kisállatot senkinek.
tovább>>

Ne vegyen műtaknyot a gyereknek!

2018.12.14.

A Which? (magyarul Melyik?) nevű fogyasztóvédelmi szervezet 13 típust vizsgált meg, ebből 6 termékben – 5 takonyban és 1 hasonló, putty nevű játékban, nevezzük ragacsnak – állapítottak meg túl magas értéket bórból.
tovább>>

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás Hajdú-Bihar megyében

2018.12.13.

Az állami tulajdonú nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolítás tényeiből következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást is tartalmazó propagandakampány kísérte. Ezekről rántja le a leplet Ángyán József professzor sorozata, melynek 8. része a fideszes és MSZP-s földmutyi legújabb vizsgálódási területe Hajdú-Bihar megye.
tovább>>

Lefejezték a kukaholdingot

2018.12.13.

2 év alatt 9 milliárdos veszteséget hozott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az ügy pikantériája, hogy Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnöke az új kormány innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkáraként felügyeli a céget.
tovább>>

Eleanor, mit szólnál ehhez?

2018.12.11.

Épp 70 évvel ezelőtt 1948. decembér 10-én fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, melynek szövegezésében többek között Eleanor Roosevelt egyesült államokbeli First Lady is részt vett. A II. világháború borzalmainak árnyékában készült nyilatkozat összefoglalja az ENSZ álláspontját a minden embert megillető alapvető jogokról. Az Egyesült Államok jelenlegi vezetősége most ezen is átgázolt.
tovább>>

Így véreztetik ki a magyar természetvédelmet

2018.12.11.

Még nem tudni, milyen sorsra jut a magyar természetvédelmi hálózat, amit a 2004-es EU-csatlakozás idején az eurokraták és külföldi zöld szervezetek egyöntetűen a kevés számú magyar bezzeg-ágazatnak tartottak, de a qubit által összegyűjtött információkból aggasztó trend bontakozik ki.
tovább>>

50 milliárd Semjénék vadász hobbijára

2018.12.11.

Magyarország újra vadászati nagyhatalom lehet – ezzel a felkiáltással harangozta be 3,5 éve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy fél évszázaddal az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel 3 év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek.
tovább>>

A 20 megnagyobb divatmulti környezeti kárát közösen fizetjük

2018.12.10.

Egyre polarizáltabb a globális divatbiznisz: az egyik oldalon egy maroknyi márkánál és kereskedőnél keletkezik az iparág szinte összes nyeresége, mivel méretük, dizájnjaik, áraik és üzleti modelljük lehetővé teszi ezt. A másik oldal pedig megmarad nagyjából mindenki másnak.
tovább>>

Programajánló

Körforgásos Karácsony - kerekasztal-beszélgetés

2018.12.19.

Budapest, XV., Károlyi Sándor u. 166.

tovább>>

A levendula varázsa télen is! Természetismereti séta a Belső-tó partján Levendula Ház Látogatóközpont vendégcsoportjai részére - BfNPI - 2018

2018.12.03.

Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany, Major u. 67., Belső-tó partja

tovább>>

Tanár úr kérem, én készültem!

2018.12.04.

Győri Kovács Margit Iskola aulája Győr, Répce u. 2.

tovább>>

LOMBHÁBORÚ? Ne égess, ne zsákolj, komposztálj! 2019 legyen a komposztálás éve!

2018.12.02.

Magyarország

tovább>>

Magyar Innovációs Nagydíj 2018 pályázat

2018.11.25.

országos pályázat

tovább>>

Vércsékkel a pockok ellen --- pályázat

2018.10.24.

pályázat

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Jelenleg 12022 FACEBOOK követőnk van. A május végi GDPR átállás után ezt a hírlevelet  most 4362 címre küldjük ki. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.