A rovat kizárólagos támogatója

A Nap éltető és pusztító ereje sajtótájékoztató

Dátum: 2012. április 24.

Helyszín: Országos Meteorológiai Szolgálat Budapest, Kitaibel Pál u. 1.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Napsugárzásvédelmi Tudományos Testület tisztelettel meghívja Önt „A Nap éltető és pusztító ereje” című konferenciára és sajtótájékoztatóra.

Évek óta a nyári szezon kezdete előtt a rendezvény szervezői tartanak egy tudományos konferenciát, amely a tavaszi és a nyári hónapokban megnövekedett kockázatokkal foglalkozik, és tájékoztatást ad arról is, hogy ezeket a kockázatokat miként lehet csökkenteni.
Ebben az évben a felkért szakemberek többfajta megközelítésben azt mutatják be, hogy a Nap milyen jelenetős mértékben segíti, de ugyanakkor veszélyezteti is az életet a Földön.

Erre a konferenciára elsősorban a sajtó munkatársait és a pedagógusokat hívunk meg, mert elsősorban ők azok, akik ezeket az ismereteket el tudják vinni a családokhoz és azokhoz a gyerekekhez, akik ezekben a hónapokban sok időt töltenek a szabadban.
A rendezvény 2012. április 24-én 10:00 órakor kerül megrendezésre az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában. Cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1. Díszterem

Program:
10:00 – 10:10 Dunkel Zoltán dr., elnök (Országos Meteorológiai Szolgálat) Köszöntő
10:10 – 11:10 Jankovics Marcell (rajzfilmrendező, kultúrtörténész, író) Más ez a Nap
11:10 – 11:40 Tóth Zoltán (Országos Meteorológiai Szolgálat): A Nap és az időjárás
11:40 — 12:10 Dr. Németh János (Semmelweis Egyetem, Szemészetei Klinika) A napfény és színes látásunk
12: 10 – 12:40 Kovács Dávid (Magyar Vöröskereszt) Napsugárzás program az óvodákban és az iskolákban
12:40 — 13:10 Antal Z. László (MTA TK Szociológiai Intézet): A napkultusz társadalomformáló ereje

Kérjük, hogy ha eljön rendezvényünkre, akkor ezt a következő e-mail címen jelezze: metinfo@met.hu

Ha nem tud eljönni a rendezvényre, akkor ez úton tájékoztatjuk, hogy, az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján  május 1. és szeptember 30. között megtalálhatók az UV sugárzásra vonatkozó másnapra szóló előrejelzések és az aznap mért értékek, óránként frissítve.
A Magyar Vöröskereszt és a Napsugárzásvédelmi Tudományos Testület honlapján pedig az „Oktatás” nemű pontban található a „Biztonságos napozás” című oktatási segédanyag, amely tartalmaz néhány kifejezetten az iskolák számára kidolgozott javaslatot is.

A Klímabarát Települések Szövetségének honlapján elérhető az „Ökológiai kihívások – klímabarát válaszok” című kötet, amelyben olvasható a tatabányai hőség és UV riadó terv, amely mindenki számára hasznos tudást tartalmaz arról, hogy hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott természeti körülményekhez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás