A rovat kizárólagos támogatója

Egy aludoboz élete környezeti nevelési játszóház május 7-9

Dátum: 2014. május 07.

Helyszín: Vác Ilona utca 3

Tisztelettel meghívjuk Önt, mint sajtótudósítót, ill. sajtóképviselőt a NaturREcycle – Egy aludoboz élete című új, környezeti nevelési játszóház bemutató rendezvénysorozatára.

Létrehozta és rendezte a Göncöl Alapítvány és az Öko-Pack Kft. közösen.
Helyszín: Göncöl Alapítvány, Vác Ilona utca 3.
Időpont:
május 7. szerda: 10-16 óráig
május 8. csütörtök,  9. péntek: 9-16 óráig

A játszóházban másfél órás forgással jönnek egymás után az iskolai osztályok. A játszóházba érkező osztályok játékos formában ismerkedhetnek meg napjaink egyik legjelentősebb környezeti problémájával, amelyet az egyre növekvő hulladék mennyisége jelent. A játszóház megismerteti résztvevőivel azokat a módszereket, amelyekkel csökkenteni lehet a környezet károsítását, károsodását; fejleszti a rendszerlátás képességét az átadott ismeretek révén, és mindemellett segíti a pozitív hozzáállást és szemléletváltozást a környezetünkkel kapcsolatos kérdések terén.

A hulladék csökkentésével, a keletkezés megelőzésével, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretek bővítésén kívül az egyes játékok más kompetenciákat is fejlesztenek. A gyerekek kiscsoportokban haladnak végig a feladatokon, közösen oldják meg azokat, sokat mozogva, beszélgetve. A játékok ismertetésében, megoldásában és a feladatok üzenetének megértésében szakképzett animátoraink segítik a gyerekeket. A játszóház leírását itt tekinthetik meg.

Ezen az alkalmon próbálhatják ki a tanulók először a Göncöl Alapítvány és az ÖKO-Pack által, az IUCN / CEC – a Világ Természetvédelmi Unió Környezeti Nevelési és Kommunikációs Szakbizottságának Európai Tagozata részvételével közösen kifejlesztett NaturREcycle – Egy aludoboz élete című új ismeretterjesztő játszóházat, melyről további információkat itt találhatnak. A játék fejlesztésében számítunk az Ön visszajelzéseire is!

Bővebb információért, további kérdések esetén kérjük, forduljanak bizalommal Kiszel Kata Zsófiához az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
e-mail: kata.kiszel@gmail.com
telefon: 30/270-1193

További tájékoztatás céljából személyesen a Göncöl Házban, illetve a központi telefonunkon állunk szíves rendelkezésére a 20 / 772 7970 telefonszámon
Szíves részvételére és tudósítására számítunk.

Tisztelettel: Kiszel Vilmos

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás