A rovat kizárólagos támogatója

Véget ér a küldetés! 2014-es Klímaőrjárat vetélkedő döntő

Dátum: 2014. június 02.

Helyszín: Pannonhalma

2014 februárjában indult a felső tagozatosok számára meghirdetett játékos éghajlatvédelmi vetélkedő, a Klímaőrjárat. A régiós fordulók során a diákok 3 fős csapatokba szövetkezve derítették fel a környezetükben,

iskolában és otthon tapasztalható környezetrongáló folyamatokat, vizsgálták meg a lehetséges megoldásokat, és tárták fel, a lehető legmeggyőzőbb módon, saját nyelvükön kutatásaik eredményét. A tanulók valós élethelyzetben tanulták meg környezetük védelmének fontosságát, és mai sikerszakmák (oknyomozó riporter, kutató, kommunikációs szakember) csínját-bínját kiismerve bizonyíthatták, hogy képesek felelősebben fellépni, mint sok felnőtt.

A küldetés lassan a végéhez ér. Az idei évben a Klímaőrjárat vetélkedőn hat régióban több mint 500 csapat, vagyis több mint 1500 diák vett részt összesen, amelyből a regionális döntőbe nyolc csapat 24 diákja jutott.
Győr-Moson-Sopron megyében a regionális fordulók és a döntő lebonyolításában a Reflex Környezetvédő Egyesület vett részt.

A döntő 2014. június 2-án 10:30 és 15:00 óra között kerül megrendezésre Pannonhalmán a Szent Jakab Házban (a Pannonhalmi Főapátság vendégháza – Pannonhalma, Cseider völgy), melyre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is.

A vetélkedő nyertes csapatai 5 napos kalandtáborban vesznek részt, a döntős csapatok pedig értékes és hasznos ajándékokkal (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, öko-könyvek, magazin-előfizetések, kreatív környezettudatos játékok) térhetnek haza.

A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására.

A Klímaőrjárat döntőről riport vagy a résztvevőkkel történő interjú szervezésében, elkészítésében szívesen segítünk.
Tisztelettel:

Németh Veronika
reflexegyesulet@gmail.com
06-20-46-46-321

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás