A rovat kizárólagos támogatója

Hajtás Pajtás teherbringa sajttáj

Dátum: 2014. július 31.

Helyszín: budai vár

Forrás: http://hajtaspajtas.hu/meghivo

Zöld korszakot nyit a belvárosi logisztikában a Hajtás Pajtás futárszolgálat. A 21 éves cég a budapesti Biciklisfutár Európa-bajnokságon látottaktól meggyőzve, 4 éve használja 150 kg elszállítására is alkalmas teherkerékpárjait, egyre több autós szállítást váltva ki velük a belvárosban.

Már több mint 30 tonnányi terhet szállítanak évente, jól kiegészítve a leveleket és kisebb tárgyakat kézbesítő bringás csapatuk munkáját. Az új eszközök – a kerékpárokhoz hasonlóan – alkalmasak a forgalom elől elzárt belvárosi területek elérésére, egyúttal a teherszállító autók okozta környezetszennyezést és torlódást is feleslegessé teszik.

Buda földrajzi adottságai, és a főváros kiterjedése azonban korlátozták lehetőségeiket, ezért a hét európai várost (Cambridge, Milánó, Berlin, Prága, San Sebastian, Mechelen, és Budapest) összefogó Cyclelogistics Ahead uniós projekt keretében elektromos rásegítéssel könnyítik majd a teherbicikliket hajtó futárok dolgát. A fejlesztés eredményeként több küldeményt, messzebbre és magasabbra szállíthat a Hajtás Pajtás, a teljes fővárost lefedve szolgáltatásával. A projekt első lépéseként a hajtások éles tesztjébe kezdenek különböző teherbicikliken, hogy rövid időn belül a lehető leghatékonyabb flottát állíthassák fel.

A cég futárjai július 31-én a sajtó számára is bemutatják az általuk tesztelt, Magyarországon még egyedülálló eszközöket, több más elektromos és hagyományos, teher- illetve gyermekszállító biciklivel együtt. A Hajtás Pajtás a közlekedési célú kerékpározás elterjesztésében elért eredmények után új küldetésének tekinti a teherszállító kerékpárok magyarországi meghonosítását. Holland, dán, német településeken már tízezrek szállítanak autók helyett kerékpárral, vagy viszik reggelente akár 2-3 gyermeküket óvodákba és iskolákba. A kerékpár köztudatban élő korlátainak ledöntése éveken belül univerzális eszközzé emeli majd a biciklit, élhetőbbé téve a magyar városokat is.

A budai várban rendezett eseményen bemutatásra kerülnek az említett eszközök, sőt kipróbálási lehetőséget is biztosítanak az újságírók
részére. Nemrég beindult a hazai teherbicikli gyártás is. A Hampi névre hallgató kerékpár az első magyar long john osztályú teherszállító, mely szintén megtekinthető lesz, sőt találkozhatnak a készítőjével is.

Az esemény július 31-én 10 órakor kezdődik a Clark Ádám téren, a Sikló bejáratánál. A Hajtás Pajtás futárjai innen megpakolt teherkerékpárjukkal, a sajtó munkatársai pedig a Siklóval mennek fel a várba, ahol az sajtóbemutató zajlik majd.

A menetjegyek biztosítása miatt, illetve a bizonytalan időjárás miatt a részvételhez előzetes regisztráció ajánlott.
Ehhez kérjük hívják Kürti Gábort, vagy Sinka Károlyt a 327-9000-es telefonszámon, vagy küldjenek levelet a kapcsolat@hajtaspajtas.hu e-mail címre.

Várjuk Önöket csütörtökön.

Kürti Gábor
Hajtás Pajtás
327-9000

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás