A rovat kizárólagos támogatója

Világíts Rá! pályázat eredményhirdetése

Dátum: 2018. március 21.

Helyszín: Budapest, Árpád út 67.

„Világíts rá!” címmel a Világítástechnikai Társaság (VTT), 2018. január 17-én pályázatot hirdetett rajz-, videó és vers kategóriában. A felhívásra összesen 132 db pályázat érkezett – 101 rajz, 17 vers, 14 db videó – az egész ország területéről A műveket jellemzően általános iskolások és középiskolások készítették.

A pályaművek bemutatása, értékelése és a nyertesek részére a díjak átadása sajtótájékoztató keretén belül 2018. március 21-én 13 órakor lesz a Világítástechnikai Társaság bemutatótermében: 1042 Budapest, Árpád út 67. A projektet és pályázatot a Földművelési Minisztérium támogatja.

További információ: Nagy János elnök, Világítástechnikai Társaság 06 30 931 1060
Kovács Béla ügyvezető, Electro-coord Magyarország Nonprofit Kft 06 30 446 9750

Néhányan ma még szinte automatikus mozdulattal dobják a működésképtelen, elromlott lámpákat a szemetesbe. Azt már lassan megtanuljuk, hogy a műanyag palackokat és a papírt külön gyűjtsük, de a fényforrásoknak nem mindig találjuk a helyét, pedig 14 ezer helyen 20 ezer gyűjtő áll rendelkezésünkre. Évente több mint ezer tonna lámpahulladék keletkezik Magyarországon. Ezek az elhasznált termékek egyrészt veszélyt jelentenek a környezetre, másrészt sok olyan anyagot tartalmaznak, amelyeket újrahasznosíthatunk. Egy átlagos fénycsőben, vagy kompaktfénycsőben 1-2 mg higany található. Egy higanyos hőmérőben kb.1 gramm higany van, egy lámpa tehát ennek csupán ezredrészét tartalmazza, de országos szinten az évente eladott 6 millió darab fénycső jelentős természeti terhelést eredményez. Ezért is tartja fontosnak a Világítástechnikai Társaság (VTT), hogy segítsen a szemléletformálásban, hogy a működésképtelen lámpák és lámpatestek ne a kukába, hanem a hulladékhasznosítóba kerüljenek. Köszönjük érdeklődését, várjuk a sajtótájékoztatóra!

Nagy János elnök Világítástechnikai Társaság

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás