A Jubileumi kereszttől a Pálos kolostor romjaihoz

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. október 08.

Helyszín: Kővágószőlős

URL: www.ddnp.hu

Email cím: komlos@ddnp.kvvm.hu

A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet legmagasabbra emelkedő része, a Jakab-hegy elsősorban geológiai és kultúrtörténeti értékeiről nevezetes. A hegyet felépítő kavics-konglomerátum és vörös homokkő legszebb kifejlődései a Babás-szerköveknél, illetve a Zsongor-kő kilátónál tanulmányozhatók. A szép panoráma mellett figyelmet érdemel a korai vaskorból származó földvár, a körülötte elhelyezkedő halomsírokkal. A XIII. században épült pálos kolostor romjait felkeresve a résztvevők megismerhetik, hogy az épület helyiségei milyen funkciókat töltöttek be egykor, miként éltek és gazdálkodtak itt a kolostor lakói. A túra Cserkúton ér véget, ahol lehetőség nyílik az Árpád-kori templom megtekintésére.

Helyszín, időpont: Kővágószőlős, Lila Akác vendéglő, 10.00 óra (gyülekező 9:45-kor).
Túra hossza, időtartama: 7 km, 4 óra
Részvételi díj: 450 Ft/fő

Ökocsalis fakultatív program a túrát követően Cserkúton:

A Jakab-hegy lábánál elterülő Cserkút a térség falusi vendégfogadóinak egyik központi települése. A Biobia portán a résztvevők tradicionális ételekkel és gyógyfüves italokkal ismerkedhetnek, és friss meleg kemencés lángos, medvehagymás tejföl és házi lekvárok kóstolására is lehetőség nyílik. A fakultatív programon való részvétel díja 600 Ft/fő, előzetes jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Hasznos:
Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok elleni védelem!

Információ és bejelentkezés a fakultatív programra:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás