IV. Magyar Kertépítő Verseny

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. április 18. - 2012. április 22.

Helyszín: Hungexpo, Construma kiállítás

Email cím: info@makeosz.hu

Idén immáron negyedik alkalommal szállnak versenybe a kertépítők, melynek helyszíne ezúttal a Construma 31. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás. 2012. április 18-22.

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) 2009-ben indította útjára a szakma csúcsrendezvényének számító Magyar Kertépítő Versenyt. A verseny ötlete a Chelsea Flower Show mintájára született. Célja a kerttervező- és kertépítő szakmában tevékenykedő vállalkozók és diákok európai szintű szakmai megmérettetése. Emellett a szervezők a rendezvényt egy olyan attrakciónak szánják, amely sok érdeklődőt vonz, és kapcsolatot teremt (hidat képez) a megrendelők és a kivitelezők között. Céljuk továbbá, hogy bemutassák azt, hogyan tehető kreativitással és kellő szakmai tudással a kert reprezentatívvá, élhetővé, a harmónia és a nyugalom pontjává mérettől és pénztárcától függetlenül.
Az idén a szakma legjobb szakemberei, a profik és diákok 26 versenystanddal készülnek, így mintakertjeik összességében több mint 1000 m2-en adnak ötleteket a kert szerelmeseinek.

A 2012. évi versenyre történő nevezés lényegi részei a gyakorlati munkában is megkövetelhető tervezési-, kivitelezési tervek és dokumentációk voltak. A versenykertek területének nagysága 25 m², melyet egy szabadon választható téma, és annak filozófiája alapján kell megtervezni és megépíteni. A versenyen való megjelenés előzménye egy szakmai előszűrés a beadott tervdokumentációk alapján. A versenyen a profi kategória mellett hallgatói csoportok is rész vesznek, melyeket a szakmai zsűri külön bírál el. A zsűri tagjai szakmailag elismert és szakmájukat gyakorló szakemberek, mely fontos szempont a szervezők számára.
A verseny összdíjazása több, mint 3 millió forint értékű tárgyi nyeremény.

A Construmán való megjelenés fontos részét képezi a MAKEOSZ közösségi standja, mely Green City irányelvek alapján készülő kert lesz részben reprezentációs, részben információs célból. Az elmúlt évekhez hasonlóan a MAKEOSZ standon készséggel állunk az érdeklődők, kedves látogatóink, leendő tagjaink és partnereink szolgálatára ingyenes kerttervezői és kertépítői szaktanácsadással abban a reményben, hogy sikerül EGYÜTT megláttatni a zöldben rejlő lehetőségeket és értékeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás