Vajdaságba költözött a természetfilm-fesztivál

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. augusztus 03. - 2012. augusztus 05.

Helyszín: Magyarkanizsa

Hét éven át Pusztaszer adott otthont az egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztiválnak, mely az idén nemzetközivé bővült, és a vajdasági Magyarkanizsára költözött. A Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál az egész Kárpát-medencéből várja a magyar anyanyelvű természetfilmesek alkotásait a versenyprogramba.

Augustus első hétvégéje a magyar természetfilm ünnepe is egyben, hiszen immár nyolcadik éve rendezik meg megszakítás nélkül a magyar természetfilm népszerűsítésére létrejött természetfilm-fesztivált. A nemzetközivé fejlesztett filmes mustra továbbra is a magyar nyelvű természetfilm-készítés fóruma kíván lenni, ahol professzionális és amatőr alkotók egyaránt bemutathatják műveiket. Eldugott kistájak csodái, őshonos növény-és állatfajok élete, a természet- és környezetvédelem aktuális problémái kerülnek érzékletes közelségbe a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézet mozitermében, ahol az augusztus 3-5-ig tartó rendezvény versenyprogramját vetítik az érdeklődőknek.

A Dr. Kormos Ildikó vezette ötfős, magyarországi és határon túli neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűri külön értékeli az amatőr és a professzionális versenyfilmeket. A pénzdíjas fesztivál fődíja 1000 euró.

A nevezéseket 2012. június 15-éig várják a szervezők. A fesztivál aktuális híreit, a nevezési feltételeket a www.csodakut.eu weblapon olvashatják.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás