Zöld Béka Díj pályázat 2012

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. július 29. - 2012. október 15.

Helyszín: Közép-Európa

A Deloitte Magyarország idén is meghirdeti a tavaly megújult, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Zöld Béka Díjat. A díjra Közép-Európa bármely országában bejegyzett vállalat jelentkezhet, függetlenül az üzleti szektortól és a foglalkoztatottak számától.

Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója elmondta: A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fenntarthatóságot helyezzük a középpontba. Reményeink szerint a díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves jelentéstételi gyakorlata ne csupán a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásait ismertesse.

A díjazott az a közép-európai vállalat lesz, amely az adott év legjobb fenntarthatósági (vagy társadalmi felelősségvállalási) jelentését készíti. Az értékelést a bíráló bizottság idén is két kiemelt szempont alapján végzi: az egyik fókusz terület a közölt információk részletessége és pontossága lesz, a másik a jelentés összehasonlíthatósága, vagyis hogy az adott társaság mennyire helyezi kontextusba az adott információkat. A bírálók fő szempontként a GRI (Global Reporting Initiative) által elvárt jelentéstételi irányelvek és tartalmi követelmények figyelembe vételével választják ki a nyertest. A GRI természetesen önmagában nem garancia a „jó” fenntarthatósági jelentés elkészítésére, csupán egy eszköz, melynek segítségével a vállalati működés hatásai iparágtól függetlenül értékelhetővé, összehasonlíthatóvá válnak.

A nyertes cég idén is egyedi díjat kap. A díj a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói körében kiírt pályázat nyertese által készített, a fenntarthatóságot megjelenésében is kifejező alkotás lesz – tette hozzá a szakértő.

Hasznos információk a pályázóknak
A pályázatok leadásának határideje 2012. október 15., az eredményhirdetésre 2012 novemberében kerül sor.

A jelentkezés a vállalatok számára ingyenes, további részletek a Zöld Béka Díj oldalon találhatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás