Húszezren a Városligetért

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. szeptember 26.

Helyszín: Városligettől a parlamenttig

Kedves Liget-barát! 

Mi, a CivilZugló Egyesület, az elmúlt fél évben támogatókat, aláírásokat gyűjtünk a Városliget megmentésére írt petíciónkhoz. Összegyűlt a 20.000 aláírás!  Itt az idő, hogy átadjuk a petíciót a döntéshozóknak. Fontos, hogy személyes jelenléttel nyomatékosítsuk a kérésünket: vonják vissza döntésüket, állítsák meg a beruházást.

Álljunk ki együtt a Városligetért, magunkért, egymásért!
Szeptember 26-án, szombaton délután 4 órára  TÜNTETÉS-t szervezünk.

Találkozó Városligetben a Királydombon (ismertebb nevén szánkódomb), ahol Ráday Mihály, az ismert városvédő mond beszédet.  Végigvonulunk az Andrássy úton, lehet jönni gyalog, kerékpárral, babakocsival, kutyával. A Parlamentnél átadjuk a Petíciót a kormánynak, a Köztársasági elnöknek, és az épületeket tervező építészeknek. A demonstráció végén bulizunk egy jót, a Besh o droM zenél.

Várunk időseket és fiatalokat, a Ligetet használókat, és azokat is, akik bár nem látogatják a Ligetet, de szolidárisak velünk, vagy egyszerűen csak tudják, hogy egy 200 éves parkba, zöldterületre nem szabad 40 méteres épületeket emelni, ez árt Budapestnek.

Csatlakozzatok minél többen, tegyünk azért, hogy ne csúfítsák el a "szép zöld gyepünket". Reméljük sok ismerős arccal találkozunk.

Várunk Benneteket!

Csatlakozzon hozzánk!
A 2008-ban alakult civil egyesületünk célja Zugló zöld karakterének, épített örökségének, hangulatának megőrzése, ha kell, megvédése.
Fontosnak tartjuk az itt lakók közösséggé válását, érdekvédelmét. Egyesületünket a kényszer hozta létre, a Mexikói úthoz tervezett pláza megalomán terve. Sikerrel állítottuk meg a beruházást. Idővel megnőttünk, szakértői javaslatokat teszünk, aluljárót festünk, fát ültetünk, kerékpáros felvonulást szervezünk, de ha kell aláírást gyűjtünk, tüntetünk – a szakrendelőnk bezárását a zuglóiak összefogásával akadályoztuk meg. Ismertté váltunk, súlyunk lett, munkánkat elismerik a zuglóiak. Immár a kerület, sőt a Városliget esetében a főváros egészét érintő ügyeket karoltunk fel. Zugló harmadik, pártpolitikától független tényezőjévé váltunk, önkormányzati képviselettel rendelkezünk.  
Több tucatnyian vagyunk az egyesületben, nyugdíjastól az egyetemista korosztályig, de nem elegen. Baráti társassággá válunk, ahol mindenki munka és család mellet ad néhány órát az életéből a közös munkához. Ehhez várunk (nem csak zuglói) lelkes társakat, segítőket alkalmilag és hosszú távon egyaránt. Szívesen felkarolunk céljaink közé illeszkedő ügyeket, ha problémája akad, ha változtatna környezetén keressen minket!

 

Kedveljen minket a Facebookon!

Várnai László 06 70 436 07 67
Zágon Zsuzsa 06 30 479 90 67

Civilzugló Egyesület. • 1145 Bp. • Gyarmat u. 6. • Tel.: 06 20 930 8987

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás