Zöldgömb: zöldombudsman, földrablás, természetvédelmi gondok.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. február 25. - 2017. március 01.

Helyszín: Lánchíd Rádió

A természet védelmében – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 02. 25. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 03. 01. szerda 22.05

Bándi Gyula környezetjogász egyetemi tanárt választotta meg az Országgyűlés a jövő nemzedékek jogainak védelmét ellátó biztos helyettesi posztra, aki a Zöldgömb hallgatóinak is beszélt az első feladatokról.

A Természetvédelmi Kerekasztal tagjai szerint veszélybe kerülnek a nemzeti parkok, a működéshez elégtelen finanszírozása miatt. dr. Vajna Tamásné, Madarassy Anikó, nyugalmazott nemzeti parki igazgató, a Kerekasztal koordinátora azt is kifejti, hogy ha az alapvető feladatokat nem tudják ellátni a parkok, akkor nem lesz mit bemutatni.

Az állami földek kormány közeli üzleti köröknek és külföldieknek történő eladása, a földmutyi Somogy megyében is jelentős területeket vett el közös földjeinkből. A harmadik Ángyán jelentés adatairól számol be Ángyán József egyetemi tanár, volt vidékfejlesztési államtitkár.

Kutatási terv készült a Budapest környéki népességmozgás és a szennyezések összefüggéseinek felmérésére. A kutatásról Kondor Attila, projekt vezetője, az MTA CSFK Földrajztudományi Intézetének munkatársa beszél.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás