Zöldgömb Paks és a földrengés

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. július 22. - 2017. július 26.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Paks és a földrengés – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 07. 22. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 07. 26. szerda 23.05

Van-e Pakson földrengésveszély? Az utóbbi napokban több híradás is megjelent arról, hogy a paksi atomerőmű új blokkjait földrengéssel veszélyeztetett területre tervezik, a kérdésre dr. Tóth László szeizmológus ad választ.

Külföldről támogatott szervezet a belföldi tiszta levegőért – címmel jelen t meg a Levegő Munkacsoport közleménye. Horváth Zsolt, a környezetvédő szervezet programvezetője arról beszél, hogy bár regisztráltak, a civileket megbélyegző törvénnyel nem értenek egyet.

Ázsiai méhatkák tizedelik a mézelő méheket, de a méhpusztulásnak több oka is van, ezekről beszél dr. Szalai Tamás, méhészkutató, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Karának docense.

Évek óta, hatalmas erdőtüzek pusztítanak a világ különböző területein, egyebek között Oroszországban, Indonéziában, Spanyolországban, Portugáliában, Kaliforniában, Brit-Columbiában és most Horvátországban. Mi az oka a gyakori erdőtüzeknek, erről tájékoztat dr. Nagy Dániel erdőmérnök, erdőtűz szakértő, NÉBIH Erdészeti Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás