Zöldgömb – Élhető, zöld város

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. július 29. - 2017. augusztus 02.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Élhető, zöld város – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 07. 29. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 08. 02. szerda 23.05

Milyen lenne egy élhető zöld város? A zöld területek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy egy városban jól érezzük magunkat, ezért a Greenpeace kampányt indít a városi zöld területek védelmében. A környezetvédő szervezet ajánlásait Gadó György Pál, a Greenpeace zöld területekért felelős programvezetője ismerteti.

A jövő nemzedékek szószólója a településképről alkotott jogszabály alkalmazása miatt adott ki állásfoglalást, ennek okáról Bándi Gyula, jogászprofesszor, zöld ombudsman beszél.

Egy vidám esemény keretében védetté nyilvánították a Római-parti fákat a civilek. A hétvégi eseményről Kaprinyák Szilvia, Maradjanak a fák a Rómain aktivistája számol be.

A környezetvédelemmel, víztannal, földtannal foglalkozó intézetek egymás után szűnnek meg, vagy olvadnak be különböző kormányhivatalokba. A Ferenc József alapította földtani intézetet is bedarálta a kormányzati apparátus. Hajósy Adrienne geofizikus mérnök arról beszél, hogy a földtudományokkal foglalkozó intézetek feladatait aligha tudják átvenni a hivatalok.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás