Zöldgömb — Paksi rulett

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. október 07. - 2017. október 11.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Paksi rulett – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 10. 07. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 10. 11. szerda 23.05

A Zöld tagozattól a környezetvédelem szétveréséig. A Fidesz megalakulásakor és működése első két évtizedében még fontosnak tartotta a környezetvédelmet, napjainkban inkább akadálynak tekinti a védelmi szabályokat, megszüntették az önálló minisztériumot, a független hatóságokat, és sorolhatnánk azokat az intézkedéseket, amelyek a környezet védelme ellen hatnak, a változás okáról és a helyzetről beszélgetünk dr. Illés Zoltán fideszes környezetpolitikussal, a második Orbán kormány volt környezetvédelmi államtitkárával.

Rossz atom, a Roszatom – ezt a jelzőt már régóta használjuk a közbeszédben. A Greenpeace érveket és adatokat gyűjtött ennek igazolására. A Roszatom kockázatai Greenpeace jelentés legfontosabb megállapításait Perger András, a Greenpeace nukleáris kérdésekkel foglalkozó programvezetője, klíma és energia felelőse mutatja be.

Az állatvédők és a menhelyek érdekében szólalt fel napirend előtt az Országgyűlésben az Állatok Világnapján a Jobbik képviselője. Egyed Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak nem fontos az állatvédelem és az állatkínzók esetében sem szigorították a büntető tételeket.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás