II. Kerka-Mura Vízimuri

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. július 13. - 2019. július 14.

Helyszín: Kerkaszentkirály

URL: http://pisztrangkor.hu/kerka-mura-vizimuri/

Másodjára kerül megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Mura és Kerka folyók természeti értékeit, valamint az itt élő emberek hagyományait bemutató Kerka-Mura Vízimuri. Az első rendezvény 2018. július 14.-15.-én sikeresen lezajlott 18 csapat és összesen több mint 200 fő részvételével.

Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás