A rovat kizárólagos támogatója

Annak ellenére, hogy ismét összevont lapszámmal jelentkezünk, a Madárkórházban nyáron sem állt meg a munka. A mentés szempontjából legaktívabb hónapokon leszünk lassan túl, hiszen már a másodköltésekből kikelt fiókák is próbálgatják szárnyaikat.

Rengeteg önkéntesünk, segítőnk volt ez időszak alatt, közülük néhányan szerepelnek is a lapban gondozottjaikkal, köszönjük a munkájukat! A rövid híreken kívül elolvashatják a lapban Csutka, a visszavadítás alatt levő parlagi sas történetét, akit hosszú időn keresztül gondoztunk a Madárkórházban. A címlapon látható fakó keselyű átmenetileg volt nálunk, de előfordulhat, hogy visszakerül. Ő a közelmúltban átadott Malomházi Vadaspark lakója, a szárnyát gyógytornász kezelte, de lapzártánk idején visszaszállították a vadasparkba. A kezelését folytathatjuk, de nem a kórházban, ahol ehhez minden adott, hanem a vadasparkban. Bízunk benne, hogy a madár ebből keveset érzékel és a sikeres kezelés után újra tudja használni hatalmas szárnyait.

Amint korábbi számunkban beszámoltunk róla, a Madárpark új építményekkel gazdagodott, és programjainkat is bővítettük, szakvezetéssel és madárbemutatóval várjuk vendégeinket. Augusztus 20-án sor kerül még ezen felül a gólyák szabadon engedésére, augusztus 27-én, a Megyei Vadásznapon pedig hagyományosan a felgyógyult ragadozó madarakat jelképesen vadászok engedik szabadon az ünnepség során.

pusztadoktor magazin 2011 július augusztus (852 KB pdf)

Sérült madár bejelentése: + 36 (52) 369-181, vagy + 36 (30) 9435-494
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás