A rovat kizárólagos támogatója

Hulladékmentes Tisza program sajtótájékoztató és terepbejárás

Dátum: 2021. augusztus 27.

Helyszín: Kisköre

Hulladékmentes Tisza program eredményei – Civil, vállalati és vízügyi összefogás az árvízi hulladék összegyűjtésére és  újrahasznosítására.

Sajtótájékoztató és terepbejárás a Kiskörei Vízlépcsőnél
Időpont: 2021. augusztus 27. érkezés 9.00
Helyszín: Ring-a-Tó Kisköre Strand és Apartmanpark, Kisköre strandsétány
47.50642375962306, 20.52515250577293

80 tonna hulladék összegyűjtésével zárult az a háromoldalú összefogás, amelyet a Tiszai PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola indított útjára két évvel ezelőtt. A Hulladékmentes Tisza program azonban a rövidtávú hulladékgyűjtésen túl sokkal többet adott a Tiszának és a résztvevőknek: a hulladéktérképezéshez elindult a GPS alapú nyomkövetés, kiépült az első Kiskörei Folyómentő Központ és a műanyag hasznos másodnyersanyagként a Plasztikkajak prototípusaiban öltött különleges formát.

Tegyünk közösen az ártéri hulladék-gócpontok felszámolásáért, találkozzunk a legközelebbi hulladékgyűjtő akción, ahol lezárjuk és értékeljük az elmúlt két évet, és egyúttal megünnepeljük a folytatást! Tartson velünk a kiskörei sajtótájékoztatón és körsétán!

Program:

8:45-9:00 gyülekező a Kiskörei Strandon

9-9:30 A PET Kupa eligazító tájékoztatója a Coca-Cola önkénteseinek, az aznapi hulladékgyűjtő program résztvevőinek. A sajtó képviselői bepillantást nyerhetnek a környezetvédelmi programba: hogyan történik a hulladékgyűjtés szárazföldön és vízen, hova, miként kerül a hulladék? Mire figyeljen egy leendő petkalóz a folyótisztító munkája során?

9:30-10:00 Kiskörei Strandról átmegyünk a Kiskörei Vízlépcsőhöz

10:00-12:00 KISKÖRE KÖR // Sajtótájékoztató és terepbejárás a Kiskörei Vízlépcső területén
A kiskörei árvízi védekezés és hulladékszennyezés aktualitásai, az elmúlt két év háromoldalú összefogásának tapasztalatai – Lovas Attila, igazgató, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Hogyan váltak valóra a Hulladékmentes Tisza program célkitűzései, eredmények, tapasztalatok – Molnár Attila Dávid, a PET Kupa társalapítója, Gyalai-Korpos Miklós, projektkoordinátor, PET Kupa

A Coca-Cola hozzájárulása a hulladékgyűjtő program sikeréhez, tapasztalatok és a program folytatása – A Coca-Cola Magyarország képviselője

10:30-tól Az eredményeket bemutató kiállítás megtekintése és riportkészítési lehetőség a felszólalókkal.

11 órától folytatódik a körséta a vízlépcső területén. Bemutatjuk a vízlépcső létesítményeit, a PET Kupa kiskörei Folyómentő központját, a MüMü-ben, azaz a PET Kupa műanyag műhelyében pedig saját kezűleg készíthetünk tiszai műanyag granulátumból használati tárgyakat. Vízi és szárazföldi körsétánk a Kiskörei Hallépcsőnél kb. 12 órakor ér véget.

Részvételi szándékát kérjük jelezze 2021. augusztus 19. csütörtök 12 óráig!

Dóra Szilvia, PET Kupa, kommunikációs vezető, doraszilvia@gmail.com, tel.: 06 20 9 454 808

A rendezvényre – megfelelő számú igény esetén – Budapest és Kisköre között busz transzfert biztosítunk, kérjük jelezze, hogy szeretne-e élni a lehetőséggel!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás