Digitális Balkonkertész képzés és Virtuális Közösségi Kert – Neveljünk együtt magról az asztalra!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. január 30. - 2022. március 30.

Helyszín: internet - virtuális tér

A Telekom Kraft 2020-as ötletpályázatának fődíjas projektjével robbant be tavaly a Zöldítők: természetismereti és fenntarthatósági programokat, növénycseréket tartanak fiatal és örökifjú felnőtteknek online és élőben egyaránt.

A Balkonkertész képzés és több hónapos kísérőprogramja, a Virtuális Közösségi Kert teljesen online zajlik, a résztvevők saját ritmusukhoz igazíthatják a nagyon rövid fejezetekből felépülő, játékos elemekkel tarkított tananyagot.

A cél a legkörnyezetbarátabb és legköltséghatékonyabb módon balkont, gangot, párkányt zöldíteni városlakóként.

A képzés oktatója Bajzák Anna, a PlantTogether és szimPLANT alapítója a kezdő hobbikertészek mentoraként nagy figyelmet fordít a tipikus bakik elkerülésére és a zöldipar veszélyeinek bemutatására.

A képzés célja, hogy – akár napi 5-10 perces haladással – végigkísérjen a helyes növény választástól tervezéstől a helyes magvetésen és időszerű kiültetésen át a magfogásig.

A digitális alapképzést 11 hetes social learning program egészíti ki, mely extra információkat, érdekességeket, plusz feladatokat és jó példákat tartalmaz, mellette pedig teret ad a kérdések közös megbeszélésére.

Az alapképzéshez 3 ajándék webinar is tartozik: Fehér Judit a biodiverzitásról, Cseperkálóné Mirek Barbara a vegyszermentes növényvédelemről, míg Lőrinczi István a városi permakultúráról tart interaktív előadást.

A beiratkozás folyamatos, a tanulócsoport kapui február 25-én nyílnak ki.

A képzésen több civil szervezet önkéntesei is díjtalanul vagy nagy kedvezménnyel vehetnek részt, pályakezdő pedagógusok pedig hétfőtől (02.21.) pályázhatnak az ingyenes részvételre.

További részletek:  www.zolditok.hu/balkonkerteszkepzes

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás