Hirdetés
(X)

Kétségtelen, hogy a természet közelsége mennyire pozitívan hat az elmére, milyen jó hatással van a fizikai egészségre és még az agyat is stimulálja. Mit tegyünk, ha mindig ezeket a pozitív hatásokat szeretnénk élvezni? A természetet az otthonunkba is becsempészhetjük. Mutatjuk is, hogyan!

A természet, lakásba költöztetése 5 módszerrel

Otthonunk, akkor fog olyan benyomást kelteni, mintha a természetben lennénk, ha sok-sok cserepes virággal dekoráljuk a lakásunkat. A beltéri növények látványa fokozza a jókedvünket. Egyik-másik növény még a levegőt is tisztítja, így nemcsak jókedvünk kerekedik a zöld növények látványától, de még az egészségünket is óvhatjuk. Nem beszélve arról, hogy a cserepes növények csökkentik a stresszt és oldják a feszültséget.

A növények nemcsak akkor derítenek jókedvre, ha a cserepes virágokkal díszítjük a lakásunkat. Minden olyan dekoráció, festmény és fotó, amely a természetet, akár virágokat ábrázol, remek hangulatfokozó hatással bír. Egy tengert ábrázoló festmény a falon, egy erdei kép a szekrény polcán, vagy egy természetet idéző dekoráció a nappaliban, mind-mind lehetővé teszik, hogy kicsit a természetben érezzük magunkat.

A mesterséges fény fokozza a fáradtságot. Amikor előbújik az első tavaszi napsugár, szeretünk napfürdőt venni, azaz az arcunkat a nap felé tartjuk, hogy kiélvezzük a napsütés jótékony hatásait. A lakásba is beengedhetjük a természetes fényt, ezért is jók a lenge függönyök és a hatalmas ablakok. Minél több természetes fény jut be a lakásba, mi annál jókedvűbbek leszünk.

A fák, a természet szerves részei. Nem véletlen, hogy minél jobban szeretnénk élvezni és kiélvezni a természet közelségét, annál több természetes anyagból, például fából készült bútorral és kiegészítőkkel díszítjük és tesszük otthonossá a lakásunkat. A fabútorok ráadásul nemcsak természetes hatást keltenek, hanem roppant tartósak és hosszú élettartammal bírnak.

Fából készült, dizájnos szerényekkel találkozhatunk a www.rs.hu/otthon/nappali_butorok/szekrenyek oldalon.

A természet hangjait is becsempészhetjük az otthonunkba. Egy akvárium tele halakkal, egy vízcsobogó remekül elősegíti a meditációt is, mint ahogyan élőben is szeretjük a tenger morajlását, a patak csobogását hallgatni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás