A rovat kizárólagos támogatója

Hogyan mérsékelhető az éghajlatváltozás a gyermekek bevonásával a helyteremtésbe?

Dátum: 2023. március 09.

Helyszín: Budapest, Zugligeti út 9-25.

Gyerekek és a placemaking – Hogyan mérsékelhető az éghajlatváltozás a gyermekek bevonásával a helyteremtésbe? címmel szervez kerekasztalbeszélgetést Astrid Kemperman, az Eindhoven University of Technology professzorának részvételével a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központja, melyre szeretettel meghívjuk.

Az esemény előzménye az Urban Design Research for Children’s Mobility kutatási projekt, melyet Szerencsés Rita, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának Social Design Hub kutatója vezet. A kutatás Budapest VII. kerületének diákjait vonja be azzal a céllal, hogy feltárja, hogyan növelheti a szociális design a 8-13 éves gyermekek fizikai és mentális biztonságát a közösségi terekben és a közlekedés során.

A kutatáshoz kapcsolódóan, annak eredményeként létrejött egy prototípus, amelyet március 3-ától lehet megtekinteni az Erzsébetvárosban, és amelynek célja egy befogadó közösségi tér kialakítása, a biztonságérzetük növelése és forgalomcsillapítási hatás elérése. A kísérleti installációt az ott tanuló diákok már tesztelhetik, használhatják is, akár ülő-vagy rollertároló alkalmatosságként, de a környék lakói is élvezhetik a tárgy művészeti értékét.

A panelbeszélgetés érinti majd a környezetpszichológia, a helyidentitás, a klímavédelem, a mérnöki megoldások, a forgalomcsillapítás, a klasszikus közlekedés, a mikro/aktív mobilitási trendek témáit, de bemutatják a kutatási folyamatot és annak eredményeit is.

A kutatás az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet, Erzsébetváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Hintalovon Alapítvány, valamint a MOME Elméleti Intézetének oktatóival (Bényei Judit és Illés Anikó egyetemi tanárok) együttműködésében valósult meg.

A kerekasztalbeszélgetés résztvevői:

Astrid Kemperman – Várostervezés és életminőség docens, Eindhoveni Műszaki Egyetem
Beleznay Éva – Vezető fenntarthatósági tanácsadó, HuGBC
Dr. Dúll Andrea – Egyetemi tanár, Dékánhelyettes, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Molnár Berta – Mobilitásfejlesztési munkatárs, BKK
Szerencsés Rita – Kutató, MOME Innovációs Központ
Tóth Csaba – Kabinetvezető, Erzsébetváros Önkormányzat Klímavédelmi és Fenntarthatósági Kabinet

A beszélgetés moderátora Boros Judit, MOME Innovációs Központ kutatója.

A program nyelve angol.

Szeretettel várjuk!

  • Időpont: március 09. 17:00-19:00
  • Helyszín: MOME Auditórium, 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
  • Facebook esemény: https://fb.me/e/2XDlFHZAD

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a press@mome.hu e-mail címen!

További információ: www.mome.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás